След приготвянето на обилната коледна вечеря на всяка домакиня ѝ остава храна, които може да се използва повторно. Австралийска експертка обаче съветва да внимаваме с някои продукти, понеже част от тях може да са опасни за здравето ни, ако ги сготвим още веднъж.
Какво може и не може да използвате за повторна консумация споделя специалистът по хранене Алойса Хориган пред Дейли мейл.
Тя разделя хранителните продукти на такива с висок риск от повторна консумация и на такива с нисък. Сред най-опасните храни, които не бива да престояват, са млечните продукти, яйцата и месото, а продуктите с нисък риск са плодовете и зеленчуците.
В галерията ни може да видите 5-те основни продукта, които използваме при приготвянето на коледната вечеря, и доколко е безопасно да ги използваме още веднъж. Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза:
Коментари