Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза

Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
2 от 5 Снимки

Печено свинско


За да запазите печеното свинско годно за консумация до 48 часа, трябва да го преместите в хладилник при температура от 5 градуса по Целзий. Ястията от свинско месо също може да се консумират след време, стига да се поставят на хладно още на следващия ден, а не след няколко дни.

След приготвянето на обилната коледна вечеря на всяка домакиня ѝ остава храна, които може да се използва повторно. Австралийска експертка обаче съветва да внимаваме с някои продукти, понеже част от тях може да са опасни за здравето ни, ако ги сготвим още веднъж.

Какво може и не може да използвате за повторна консумация споделя специалистът по хранене Алойса Хориган пред Дейли мейл.

Тя разделя хранителните продукти на такива с висок риск от повторна консумация и на такива с нисък. Сред най-опасните храни, които не бива да престояват, са млечните продукти, яйцата и месото, а продуктите с нисък риск са плодовете и зеленчуците.

В галерията ни може да видите 5-те основни продукта, които използваме при приготвянето на коледната вечеря, и доколко е безопасно да ги използваме още веднъж. Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати