Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза

Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
3 от 5 Снимки

Пилешко месо


При пилешкото месо важат същите правила като при свинското, но ако решите да го размразите, веднага трябва да го хапнете, защото пилешкото ще се развали при повторно замразяване.

След приготвянето на обилната коледна вечеря на всяка домакиня ѝ остава храна, които може да се използва повторно. Австралийска експертка обаче съветва да внимаваме с някои продукти, понеже част от тях може да са опасни за здравето ни, ако ги сготвим още веднъж.

Какво може и не може да използвате за повторна консумация споделя специалистът по хранене Алойса Хориган пред Дейли мейл.

Тя разделя хранителните продукти на такива с висок риск от повторна консумация и на такива с нисък. Сред най-опасните храни, които не бива да престояват, са млечните продукти, яйцата и месото, а продуктите с нисък риск са плодовете и зеленчуците.

В галерията ни може да видите 5-те основни продукта, които използваме при приготвянето на коледната вечеря, и доколко е безопасно да ги използваме още веднъж. Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати