Ябълките са полезен източник на витамин А, витамин В, витамин Е, витамин С, натрий, йод, мед, фосфор, калий и други ценни вещества. При термичната обработка голяма част от тях се запазват, така че печените ябълки също са една много важна за организма ни храна.
Печените ябълки са полезни при хора, опитващи се да отслабнат. Печените ябълки при термичната обработка изгубват своята киселинност. Така те могат да се употребят и от лица, страдащи от стомашно-чревни заболявания. Те могат да се консумират и от болни от гастрит.
Идеални са във борбата с бръчките, тъй като подмладяват кожата. Така че, дами, похапвайте ги по-често.
Печените ябълки се препоръчват при хора, страдащи от сърдечно -съдови заболявания.
Полезни са за образуването на костна тъкан. Имат и благоприятно въздействие върху работата на бъбреците.
Те се препоръчват също така при лица с хипертония. Тяхната употреба води до нормализиране на кръвното налягане.
За да си приготвите печени ябълки, е необходимо само да ги разрежете на две и да ги поръсите с мед, ядки или канела. Хубаво е да се избягва поръсването със захар, тъй като те имат естествена сладост. Слагат се във фурната на слаба температура, докато омекнат.
Коментари