Кастер захар

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
1273k
Кастер захар

Кастер захарта или Рицинова захар е много фина гранулирана захар, нещо средно между обикновената и пудрата захар. Използва се редовно в Англия при приготвянета на бисквити и торти, за разлика от САЩ където не се използва много често поради трудното ѝ намиране - може да се намери в специализираните магазини.

Тази захар се получава от захарно цвекло или захарна тръстика, след като бъде премахната меласата. Много подходяща е за тези рецепти, в които трябва да се разтопи или разтвори лесно. За разлика от обикновената захар Кастер захарта няма нужда от топлинна обработка, за да се разтвори.

Кастер захар

Захарта Кастер можем да си приготвим и вкъщи, като за целта ще са ни необходими единствено блендер или чопър и обикновена кристална захар. Приготвя се много лесно - 1 чаена чаша от обикновената захар се поставя в блендера, блендира се, докато стане фина и може да се използва в приготвянето на десерти.

Крем брюле с Кастер захар

Необходими продукти: захар Кастер 75 грама, бял шоколад 200 г, жълтъци 5 броя, прясно мляко 125 мл, сметана 350 мл, малини 250 г

Кастер захар

Начин на приготвяне: Яйцата, Кастер захарта и шоколадът се поставят в купа, която издържа на топлина, върху тенджера с вода на котлона. Млякото и сметаната се загряват леко и се прибавят към яйчената смес. Разбърква се до сгъстяване.

Охлажда се леко и се разпределя в чашки. Прибира се в хладилник. Преди сервиране се поръсва със захар Кастер и се карамелизира с горелка или под скара. Украсява се с малините и стрък мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати