Продуктите, които съдържат натриев глутамат

Универсалните подправки съдържат глутамат

Времената се променят, екологията и технологиите – също, сега са модерни вкусните, но нездравословни храни. Много от нас просто не мислят за това, което ядат. А да се мисли и изучава този въпрос, си заслужава.

Вземете например месото и млечните продукти. Месото и млякото на закърмените и хранени животни с антибиотици и хормони отдавна са на нашата маса. Това е буквално отравяне на нашето тяло и унищожаване на чревната флора. Какво ще кажете за паша на животни в екологично неблагоприятни места или храненето им с вредни и замърсени фуражи, отгледани и събирани в такива райони? В крайна сметка това се отразява и на качеството на месото, и на млякото, и на нашето здраве.

Зеленчуците и плодовете са напълно напоени с химикалите, с които се пръскат, особено тяхната кора. Тонове ябълки се пръскат с различни химикали през целия сезон, а резултатът – нито един червей за тонове ябълки! Червеите не могат да ги ядат, а ние ги ядем.

Мононатриев глутамат

Растенията и плодовете, които се отглеждат в съвременното земеделие, са цял „склад“ на токсични вещества, включително пестициди, хербициди, инсектициди, тежки метали и др.

При месото положението е същото, защото животните ядат от същите тези замърсени храни.

В етапа на обработка към продуктите се добавят изкуствени оцветители, консерванти и аромати. Те правят продуктите евтини, добре запазени, красиви и вкусни, но още по-опасни за нашето здраве. Опаковките, които се използват за тези продукти, са последният "принос" на хранителни добавки.

Храни с глутамат

Ние пръскаме химикали върху храната, превръщаме храната в несъбираема субстанция, отравяме я с канцерогени, опаковаме я в пластмасови кутии, които пък разпиляваме в околната среда.

И това се нарича „храна“?

Тази „храна“ няма нищо общо с нашата природа, но именно от тази „храна“ ядат повечето хора. Чудно ли е, че толкова много хора умират от непредотвратими болести? Ние просто ежедневно се отравяме с „храна“.

За известния мононатриев глутамат

Телешкото съдържа естествен глутамат

Нека първо да видим какво е това вещество? Мононатриевият глутамат е бял кристален прах, който се разтваря добре във вода. Такава добавка подобрява вкуса и миризмата на продуктите. Но не бива да се опасявате веднага от това вещество, защото то бива естествено и синтетично. И неговото въздействие зависи от количеството консумирана храна на ден.

Също така според множество проучвания мононатриевият глутамат причинява зависимост при консумиращия храни с глутамат. А продукти от дневните ни хранения, които съдържат от белия прах, са най-вече колбаси, кренвирши, хамбургери, чипсове, готови сосове, крекери, бульони на кубчета, полуфабрикати, сухи подправки. Това се отнася за ненатуралния мононатриев глутамат.

Индентифицирани са три основни източника за получаване на натурален глутамат: водорасли, малц и цвекло.

Също така естествен мононатриев глутамат може да се намери в храни като пармезан, свинско, говеждо, пилешко, гъби, спанак, аспержи, зеле, лук, грах, царевица, миди, чедър, скумрия, зрели домати, сардини, шунка, бекон, соев сос, комбу водорасли.

Използвайки тези продукти, можете да приготвите апетитно ястие с истински вкус, без да прибягвате до някаква химия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати