Как да се отървем от газовете
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Как да се отървем от газовете

Как да се отървем от газовете

Как да се отървем от газовете
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
25.00 лв.
Виж ››

Рано или късно всеки се сблъсква с газовете. Понякога преминават лесно, друг път състоянието е изключително болезнено. Толкова болезнено, че на практика прави невъзможно извършването на каквито и да е ежедневни дейности. Болката е остра, усещаме стягане в корема, който едновременно с това е подут. Чувствате се така, сякаш нищо няма да помогне.

Освен класическите лекарства, обещаващи да се справят бързо и лесно със състоянието, можете да вземете мерки и вкъщи.

Понякога единственото, което трябва да направите, е да отидете до тоалетна. Понякога газовете се появяват именно заради задържането на излишни количества храна в организма ни.

В някои случаи обаче и това не помага. Можете да опитате с йога – самата тя обещава да подобри перисталтиката ни, като много от практикуващите йога разказват, че подобни проблеми при тях вече не съществуват. Ако болката е силна, опитайте да легнете на земята и да практикувате коремното дишане, което йогите прилагат.

Как да се отървем от газовете

Ако знаете, че често страдате от газове, избягвайте да дъвчете дъвка. Абсолютно противопоказно е да го правите на гладен стомах – това вкарва въздух в тялото ви, който след това лесно може да се заклещи в червата ви и да доведе до болезненото състояние.

Яжте бавно. Подобно на дъвката, бързото дъвчене също може да доведе до подуване. Опитайте се да дъвчете хапките си по около 30 пъти. Наложете си този навик и ще усетите бързо подобрение.

Избягвайте газираните напитки. Те са изкуствено обогатени с газове, за да добият така обичаните от всички мехурчета. Именно тези мехурчета обаче са истински бич. Опитайте се да наблюдавате себе си. Едни храни могат да са проблемни за някого, а за друг същите храни да облекчават състоянието.

Как да се отървем от газовете

Като правило, ако страдате от газове, трябва да избягвате всички храни с люспи, цитрусовите плодове и пълнозърнестите храни.

Експериментирайте. Ако при вас даден продукт предизвиква дискомфорт, то по-добре се опитайте да го избягате. Ако някой от изброените ви се отразява добре, то можете да го консумирате спокойно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати