gotvach.bg»Статии»Любопитно»Кои са най-странните плодове на света?

Кои са най-странните плодове на света?

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
15811k
екзотични плодове
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см-16%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

Ако и вие обичате разнообразието и искате да експериментирате с всичко, дори и с храната, следващите редове са за вас. Защото те слагат в светлината на прожекторите най-странните плодове на планетата, които имат силата бързо да детронират дори бананите и ягодите и да озарят менюто с нова светлина и чар.

Е, няма да ги намерите на пазара сред ябълките и крушите, но пък нали казват, че удоволствието е в търсенето! Важно е да знаете, че ги има.

Ето ги най-странните плодове на планетата:

Мангостан

Зад обвивка, твърда колкото дърво, този плод от Югоизточна Азия крие бяла, сладка и тръпчива на вкус вътрешност, която напомня едновременно на малина, праскова и ананас. Цяла плодова салата само в една хапка! Мощен антиоксидант, този плод има славата да забавя стареенето. Дори Кейт Мос откри силата му и започна да прави от него лековити сокове.

Физалис

физалис

Този плод често е токсичен и трябва да се подхожда внимателно към него. Той расте както в Южна Америка и Африка, така и в Европа. Физалисът е обграден от изсъхнали листа. Да, точно той може да се види като украса върху сладкиши и торти. И трябва да се признае, че неговата поетична форма наистина вдъхновява. Физалисът е познат и под името китайски фенер и любов в клетка.

Купуасу

За брането на купуасу в амазонските гори трябва да се качите много, много нависоко, защото този екзотичен плод расте върху дървета с размери от 5 до 15 метра. А един път достигнали до него, не се гответе за голямо пиршество. Купуасу представлява бяла смес, която може да ви напомни на какаовото масло. То се използва най-вече в сладкарството и в козметиката.

Акеби

акеби

Този странен плод с лилава кора е обожаван от японците. Когато узрее, той се разцепва по цялата си дължина и остава тези, които го берат, да се възползват от сладкия му вкус, който може и да се стори малко кисел за нечии предпочитания.

Дуриан

Вашите приятели, които обичат да обикалят света, със сигурност вече са ви говорили за този плод. Дурианът мирише толкова непоносимо, че дори е забранен в част от градския транспорт в Азия. Като се добави към това странния му вид с бодлива черупка и вкусът му наполовина на лук, наполовина на сирене… Спечели ли ви?

Аке

Аке е един от емблематичните плодове на Ямайка, но също и един от най-опасните. След като узрее той се отваря и показва черните си семена. Но не се лъжете, те са пълни с отрова. Само плодът се яде, и само ако е узрял. Накратко - този плод трябва да се избягва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати