Защо пълнеем? Ето няколко грешки при избора на храни за отслабване

отслабване и грешки при диетата
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Понякога в стремежа си да отслабнем и да започнем да водим здравословен начин на живот, посягаме към най-различни продукти, които уж могат да ни помогнат в битката с килограмите. Подхождаме хаотично и хапваме всичко онова, което някой ни е препоръчал или сме прочели в списание, например. И не отслабваме.

Ето какви грешки допускаме при избора на храни за отслабване:

1. Храним се, когато ни падне – и това често е времето, в което не сме гладни, а просто ни е скучно. Правилното хранене се състои от повече, но по-малки порции за ден. Така продуктите се усвояват по-лесно от организма, не изпитваме глад и не трупаме калории.

2. Забравяме за плодовете – голяма грешка. Цитрусите, ябълките, крушите и динята са задължителни, ако искате да се отървете от няколко килограма. Тези плодове съдържат редица полезни вещества, които осигуряват баланс и се грижат за комфорта както на стомаха, така и на фигурата ви.

3. Забравяме за протеините – а те са изключително важни за организма. Истината е, че меню с високо съдържание на протеини би могло да насърчи изгарянето на мазнини много повече от съдържанието на каквито и да е други елементи.

4. Забравяме за фибрите – другият значим за организма елемент. Фибрите се грижат за по-лесното храносмилане, дават усещането за ситост, което намалява приема на калории. Ето защо, те са един от най-ефективните начини за сваляне на килограми.

грешни храни за отслабване

5. Приемаме всички калории за еднакви – макар да забелязваме, че калориите, съдържащите се в парче месо и любимия ни шоколад са едни и същи, отдавайки се на сладкото изкушение не помагаме на тялото си да се пребори с излишното тегло. Има разлика в състава на самите калории, ето защо понякога не трябва да разчитаме единствено на техния брой.

6. Единственото, за което се оглеждаме в магазина са диетични храни – те обаче не винаги са добър вариант. Някои от тях съдържат огромно количество захари. Освен че това ги прави вредни за организма, те не го засищат и нуждата от консумация на храна нараства, не се потулва. Най-добре е да отправите поглед към продукти, които са преминали през минимално обработване. Това е сред най-честите грешки при избор на храна за отслабване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати