Трес Лечес - моята първа среща с любимия ми сладкиш

1 от 5 Снимки
Трес Лечес - моята първа среща с любимия ми сладкиш

Далечната и топла Испания ни изкушава не само с красотата си и благосклонния към туристите климат, тя ни и изкушава и с храната, която предлага, многобройните морски деликатеси и страхотните екзотични рецепти.

Днес обаче искам да насоча вниманието ви към десертите, и по-конкретно към десерта Трес Лечес (Три млека). Когато цял ден си обикалял, уморил си се и вече е дошло време да заситиш глада си, седнал си на прекрасно заведение, пред очите ти преминават вкусните порции, поръчани от другите.

Разглеждаш менюто, което за улеснение на многобройните туристи е със снимки на все по-апетитни порции. Поръчваш си салата, основно, питиета. Доволен си, храната не само изглежда вкусна, тя е такава наистина, продуктите са избрани висококачествени. Нямаш място в стомаха за хапчица повече, но сервитьорът те кани с домашно приготвен десерт, като те уверява, че не си ял по-вкусно нещо.

Е, на почивка си, имаш време и не бързаш, не се притесняваш за калориите, бюджета ти е предвиден за дълги и продължителни трапези и нищо не те спира да се довериш на обслужилия те до момента перфектен сервитьор.

Поръчваш си десерт - домашна торта. Менюто, разбира се, предлага и други сладки изкушения, шоколадова торта, сладолед, палачинки, но по указания, че „такова нещо не си ял досега” ти избираш домашната торта. Не чакаш дълго, тя е готова, тя е изстудена и украсена. Въпреки това, че има украса, изглежда простичка и обикновена, няма шоколад, еклери, ядки само една карамелена глазура и парченца портокал на спиралка.

Изчакваш, преди да я опиташ, впуснал си се в дълъг разговор за това колко прекрасно е била аранжирана салата ти и колко богата е била основната ти порция, десертът седи и те чака търпеливо. Когато идва ред да го опиташ, ти вече забравяш всичко друго, домашната торта пред теб е най-вкусното нещо, което си опитвал, вече знаеш, че трябва да споделиш и с компанията си, но ти е трудно да я разделиш с тях.

Казваш им, но само по-сладокусните се решават да пробват от твоята порция. Това е моментът, в който всички вече знаете - в това заведение трябва да се върнете отново. Но е далеч, далеч от вкъщи, тогава трябва да се намери друго решение, трябва да намерим рецептата.

Благодарение на приятелите от кулинарната мрежа в Готвач.бг /благодаря Ви/ тази задача се оказа лесно разрешима и днес вече с удоволствие отхапваме всички заедно от превърналия се в любим сладкиш Трес Лечес.

Приликата с действително съществуващи места и събития може да не е случайна. Пожелаваме и на вас да намерите вашият любим сладкиш или пък ако не, винаги да се предизвиквате с нови и нови сладки изкушения.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Прекрасна и много интересна и забавна статия. Поздрав!
Трябва и аз тези дни да си приготвя най- накрая Трес Лечес.
Мъничко уточнение само - не е испански десерта, а идва от Южна Америка- Венецуела, Еквадор, Чили, Перу.. Името е на испански, защото нали и там са испаноговорящи :)
1
0