Храни с пречистващо за организма действие

Храни с пречистващо за организма действие

Когато става въпрос за пречистване на организма от вредните токсини, храната наистина е най-доброто лекарство. Ще се изумите, когато научите, че много от любимите ви храни пречистват детоксикиращите органи в човешкото тяло като черния дроб, червата, бъбреците и кожата.

Предпазете се от вредното въздействие на замърсяването, вторичния тютюнев дим и други токсини чрез консумация на вкусни плодове, зеленчуци, ядки, масла и бобови култури.

Представяме ви 6 храни, които ще ви помогнат да засилите метаболизма си, да подобрите храносмилането и да пречистите организма си, като същевременно ще свалите килограми и ще подсилите имунната си система.

Артишок

Артишокът е храна за пречистване

Артишокът подпомага чернодробната функция, което, от своя страна, ще помогне на тялото да се пречисти от токсини и други неща, от които няма нужда. Артишокът повишава производството на жлъчен сок в черния дроб, което помага за разграждането на храните и усвояването на хранителните им вещества от тялото.

Ябълки

Ябълките са богати на чудесни хранителни вещества - фибри, витамини, минерали и много полезни фитохимикали като D-глюкарат, флавоноиди и терпеноиди. Всички тези вещества се използват в процеса на детоксикация.

Бадеми

Бадемите пречистват организма

Бадемите са ядките с най-високо съдържание на витамин Е. Те също са много богати на фибри, калций, магнезий и използваем протеин, който помага за стабилизирането на кръвната захар и отстраняването на примесите от червата.

Аспержи

Аспержите не само подпомагат детоксикацията на организма, но могат да бъдат от голяма ползва в борбата със стареенето, предпазването от рак и сърдечно-съдови заболявания. Аспержите са известни с противовъзпалителните си свойства, както и със способността да очистват черния дроб.

Авокадо

Авокадото е много богато на антиоксиданти. То може да понижава холестерола и да разширява кръвоносните съдове. Авокадото съдържа хранително вещество, наречено глутатион, което блокира поне 30 различни канцерогени, като същевременно помага на черния дроб да изхвърли синтетичните химикали.

Босилекът е пречистваща храна

Босилек

Босилекът има антибактериални свойства и е с високо съдържание на антиоксиданти, които предпазват черния дроб. Активните съставки са терпеноиди. Босилекът е чудесно средство за подобряване на храносмилането и детоксикацията. Освен това подпомага функционирането на бъбреците и също така действа като диуретик, за да може тялото да изхвърли нежеланите токсини.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати