Вместо любимото ти суши! Приготви си вкусна суши салата

Как да приготвим суши салата?
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

Обичате да си хапвате суши, но невинаги ви се излиза на ресторант или пък не ви се занимава с дългото увиване на рулца?

Имаме решение за вас и вашите кулинарни желания и то се нарича суши салата. Най-хубавото на тази рецепта е, че получавате автентичен вкус, като си спестявате досадната част по приготвянето на самото суши – просто смесвате всичко в купа и се наслаждавате на азиатска вечер у дома.

В общи линии в тази апетитна салата има всичко, което се слага и в сушито, а основната съставка разбира се е ориз. Към нея се прави и великолепен сос, който наистина ще ви накара да се чувствате сякаш сте в японски ресторант – благодарение на уасабито и джинджифиловия сос, който ще сложим.

Целият процес по приготвянето трае 55 минути. Ако искате напълно автентичен вкус, най-добре да купите всички съставки от азиатската секция на супермаркета, който посещавате. Но дори и да не го направите, със сигурност тази салата със суши ще стане чудесна и с това, което имате под ръка.

За суши салата ви трябва пушена сьомга

Ето какви продукти ще са ви необходими:

• 1 чаена чаша ориз за суши;

• 2 1/4 чаши вода;

• 1/4 чаша плюс още 3 супени лъжици оризов оцет;

• 1/4 захар на кристали;

• 1 1/2 чаена лъжица сол;

• 1 супена лъжица сусам;

• 2 лъжици нарязан на много ситно маринован джинджифил;

• 3 стръка зелен лук, нарязан;

• 2 средни моркова нарязани на ситно;

• 1 голяма краставица, която е обелена и нарязана;

• 1 чаша едамаме;

• 2 листа водорасло, нарязани на лентички;

• 1 нарязано авокадо;

• 100 г пушена сьомга.

За соса:

• 2 чаени лъжици уасаби на прах

• 1 супена лъжица гореща вода

• 2 лъжици студена вода

• 2 супени лъжици соев сос

• 2 супени лъжици прясно изцеден джинджифилов сок

Начин на приготвяне:

Супи салата

В голям тиган смесете водата и ориза. След като заври, намалете на много ниска температура, сложете капак и гответе 45 минути.

През това време в малък съд сложете по-голямото количество оризов оцет да заври заедно със захарта и солта. След като се разтворят напълно, махнете от огъня.

Вземете купа за салата и в нея разбъркайте ориза с оцетната смес. След като изстине, изсипете сусама, останалия оризов оцет, джинджифила, зеленчуците, сьомгата, едамамето и лентичките от водорасли. Върху всичко това наредете нарязаното авокадо.

Сега остава само да направим соса за домашната суши салата. Първо разбъркайте уасабито в топла вода, след което го смесете и със студената вода, соевия сос и джинджифиловия сок. Полейте с него вашата суши салата и сервирайте.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати