gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Избягвайте тези съвети за отслабване!

Избягвайте тези съвети за отслабване!

Избягвайте тези съвети за отслабване!

Общите неща между всички хора, които се опитват да отслабнат и да постигнат перфектното тяло, са лишенията и упоритият труд. Няма да ви лъжем – това е труден процес, който иска максимална отдаденост, много работа и силна воля.

Единствените неща, които ще ви помогнат да отслабнете са здравословното хранене и редовните тренировки.

Всичко друго, което чувате, не е напълно вярно и всъщност може да ви навреди повече, отколкото да ви помогне.

Тъй като отслабването е трудоемко и изморително, много хора търсят прекия път, доверявайки се на знайни и незнайни експерти, които им обещават бързи резултати, без много усилия.

Ето кои са съветите за отслабване, които трябва да избягвате:

Трениране и само трениране

Грешни съвети за отслабване

Много хора смятат, че само с изморителни тренировки могат да постигнат резултат. Затова избягват спазването на диета. Те погрешно смятат, че ще изгорят излишните калории, приети с нездравословната храна, ако тренират усилено.

Имайте предвид, че претоварването с упражнения може да има обратен ефект. Причината се дължи на химичните процеси, които протичат в тялото ви. Докато тренирате, в тялото ви се освобождават адреналин, кортизол и хормон на стреса. Те карат организма ви да съхранява повече мазнини.

Има хора, които изпадат в и другата крайност – ограничават храненето, но тренират усилено. По време на тренировките тялото ви използва резервите от енергия. Това означава, че то се нуждае от питателно гориво, благодарение на което да бъде силно и издръжливо.

Ако не се храните правилно, скоро тялото ви ще бъде лишено от енергия, а това ще забави резултатите. Освен това скоро ще загубите мотивация, ще се чувствате отпаднали, а това в никакъв случай не е полезно за здравето ви.

Всичко това идва да покаже, че диетата и тренировките вървят ръка за ръка. Тренировките ви трябва да са съобразени с режима на хранене, за да постигнете максимални резултати и най-вече – за да бъдете здрави.

Ограничаване на въглехидратите

Кето диетата е добър начин за отслабване

Много популярна напоследък е кето диетата, при която не се приемат никакви въглехидрати, а само протеини и мазнини. Съществуват много подобни режими, които умишлено изключват въглехидратите от менюто. Любителите на месото се впускат в тях с главата напред, защото си мислят, че няма да гладуват.

Тези методи за отслабване дават бързи резултати, които обаче не са трайни и скоро след прекратяване на режима килограмите отново тръгват нагоре.

За капак, този тип хранителни режими имат негативно влияние върху човешкото здраве. Неслучайно природата е създала протеините, мазнините и въглехидратите. Човешкото тяло има нужда от всички тези компоненти. Спазването на нисковъглехидратна диета може да увреди сериозно здравето ви.

Единственото положително нещо, което може да си вземете от този тип режими, е избягването на рафинирана захар, подсладители и белия хляб.

Консултирайте се с лекар, преди да започнете такава диета, защото тя забранява консумирането на плодове и зеленчуци, в които има безброй много полезни витамини и минерали и би могла да се окаже сериозна грешка при отслабването във вашия случай.

Ограничаване на мазнините

Ниският прием на мазнини не е добър начин на отслабване

Подобни на нисковъглехидратните са нискомазнинните диети. При тях са изключени цяла група микроелементи. Както и при предходната, така и при тази диета рискувате да се доведе до хормонален дисбаланс, респективно до покачване на теглото, липса на енергия и депресия, включително и до диабет.

Рязко намаляване на калорийния прием

Ако намалите приема на калории много рязко, към мозъка ще бъдат изпратени сигнали, че гладувате. Следователно мозъкът ще активира всички механизми за трупане на мазнини, за да компенсира заплахата от глада.

Организмът ви ще забави работа, за да пести енергия. Това означава, че ще се забави метаболизма ви, обработката на вещества и усвояването им. В резултат на това може да си докарате сериозни здравословни проблеми.

Глад

Грешни съвети за отслабване

Гладът е най-големия враг и най-грешният съвет за отслабване, който може да последвате.

Тук важат изброените в предходната точка неща – забавена функция на организма, респективно трупане на мазнини като резерв и в крайна сметка разболяване.

Ако пропускате хранене, в крайна сметка в тялото ви ще липсват много хранителни вещества. Липсата на енергия е гарантирана. С течение на времето това ще окаже негативно влияние върху мускулите, от които тялото започва да черпи енергия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати