gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Храни срещу отичане на краката през лятото

Храни срещу отичане на краката през лятото

Зелените ябълки са сред храните срещу отичане на краката

През лятото отичането на краката е често срещан проблем. Преди да се впуснете в търсене на лекарства с цел избягването му, по-добре се научете как да се храните правилно, за да не задържате течности. В следващите редове вижте храни срещу отичане на краката през лятото:

Зелени ябълки

Не че консумацията на червени или жълти ябълки е забранена, но зелените ябълки се препоръчват да бъдат консумирани, именно ако страдате от отичане на краката. Също така не е необходимо да ги белите, освен ако нямате чувствителна стомашна лигавица. Измийте ги добре и си ги хапвайте с кеф както се казва.

Зелен боб

В много рецепти яхнията от зелен боб се приготвя, като към нея се прибавят и картофи. В конкретния случай обаче не добавяйте картофи, а само моркови, лук, чесън, домат и зелени подправки на вкус. Изключете поне временно картофите от менюто си, независимо дали са сварени, задушени или печени. За пържените картофи направо забравете.

Ядки

При отичане на краката можете да консумирате всякакви ядки, но не забравяйте, че те са много калорични. Същевременно са чудесен източник на протеини, защото ще ви се наложи да се лишите и от тлъстите меса. Допуска се единствено консумацията на пилешко, пуешко и заешко месо.

Риба

рибата помага срещу отоци в краката

Консумацията на риба се препоръчва винаги и при всякакви обстоятелства, стига да не страдате от алергия към морските продукти. Избирайте риби, които не са прекалено мазни и си ги приготвяйте на скара или на пара, но не и пържени. Пържените и панираните храни отново трябва да бъдат избягвани.

Кълнове

По отношение на консумацията на кълнове няма никакви ограничения. Те ще ви дарят със сила и енергия, като същевременно ще регулират метаболизма ви. Което "автоматично" означава, че ще ви помогнат да се справите със задържането на течности, в резултат на което се появява и проблемът с отичането на краката.

Отводняващи напитки

За разлика от алкохола, който ще трябва изцяло да изключите от менюто си, можете да наблегнете на консумацията на отводняващи напитки каквито са зеленият чай, черният чай, чаят от шипки, както и соковете от целина, глог или боровинки. В никакъв случай не добавяйте към тях захар, мед или друг вид подсладители, защото те биха постигнали точно обратния ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати