gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Защо не трябва да ядем ябълки вечер?

Защо не трябва да ядем ябълки вечер?

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
651112k
Защо не трябва да ядем ябълки вечер?
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

Ябълките са изключително полезни и съдържат много полезни вещества. В тях се съдържат минерали, захари, органични киселини, пектин, витамини, ензими и други.

Пектинът има благоприятно действие върху нивата на холестерола в кръвоносните съдове и е продукт при хранителните разстройства.

Според последните проучвания не бива да ядем ябълка късно вечер.

Въпреки че ябълката е един от най-полезните плодове, специалистите препоръчват да не се консумира вечер. Според лекари ябълките трябва да се хапват по възможност само сутрин.

Сигурно всички сме чували израза Една ябълка на ден държи доктора надалеч от мен. Това е така, но като всяка друга храна, и за ябълките има определено време кога да се хапват, за да бъдат максимално полезни.

Защо не е хубаво да се консумират ябълки вечер

Хапването на ябълки късно вечер или през нощта може да доведе до дискомфорт в корема и подуване. Нейната консумация ще затрудни и натовари чревната функция.

Също така ябълките, приети късно вечер, могат да доведат до увеличаване на стомашната киселина. Това се дължи на органичните киселини в ябълките.

Яденето на ябълки по това време на деня води и до образуването на газове. Това ще ви причини дискомфорт. През нощта и ще ви попречи на пълноценния сън.

Ябълки

За да избегнете всички тези проблеми и дискомфорт, се в слушайте в съвета на специалистите и никога не консумирайте ябълките късно вечерта или през нощта.

Ябълките съдържат големи количества пектин и диетични фибри, който се намират в кората им. Пектинът, който се съдържа в тях, ще ви помогне да изхвърлите токсините от тялото си.

Най-добре е да си похапвате ябълки рано сутрин или между храненията. Така ще се справите по-лесно с излишните килограми, ще подобрите храносмилането си, кожата ви ще е по-здрава и красива и ще извлечете максимално хранителните вещества.

Ябълките трябва да се консумират заедно с кората, защото в нея се съдържат много полезни вещества.

Също така, ако имате възможност, яжте цяла ябълка, без да я режете. При рязането повърхността на ябълката става кафява заради окисляване, а и при рязането се намалява количеството на витамин С.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати