Как да приготвим лесно мармалад от портокали
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим лесно мармалад от портокали

Как да приготвим лесно мармалад от портокали

AdminAdmin
Дарт Вейдър
9494137112k
Мармалад от портокали
Уред за почистване на микровълнови фурни
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.
Виж ››

Отдавна портокалите не са само зимен плод. Макар и вече да не сме в активния студен сезон защо да не приготвите и страхотен мармалад или сладко от портокали, ако сте пропуснали тази зима. Невероятно вкусен, мармаладът от портокали е идеален за закуска.

Трябва да знаете, че някои сортове портокали като Савиля например са с тръпчив вкус, но с високо съдържание на пектин. Това е естественият сгъстяващ агент на сладка и желета и именно затова този сорт портокали са идеални за сладка.

Това обаче не означава, че мармаладът не може да се приготви и от други обикновени сортове портокали, каквито постоянно може да намерите на пазара. Ако все пак откриете от по-специалните сортове, знайте, че те могат да се запазят в хладилника за няколко седмици или да ги замразите във фризера за около половин година.

За да повишите нивото на пектина в мармалада от обикновени портокали добавете сока на един лимон към всеки 500 грама портокалов сок. Лимонът също е цитрус, богат на пектин.

Не се опитвайте да направите твърде много мармалад наведнъж. Сместта от плодовете и захарта не трябва да е повече от 1/3 от съда, в който се вари. Това е така, защото при приготвянето сместа увеличава обема си и може да изкипи.

Сладко от портокали

Важно е сместа да ври много силно, за да се получи желания вкусен и добър мармалад от портокали. В домашни условия е доста трудно да се справите с голямо количество, затова не надвишавайте двойно дозите, посочени в рецептата.

Ако разполагате с много плод, направете няколко по-малки дози, отколкото една голяма. Колкото е по-голямо количеството, толкова по-дълго мармаладът трябва да ври, а така се губят ароматите на сладкото.

Използвайте обикновена кристална захар за мармалада. Колкото по-големи са кристалите, толкова по-малко пяна се образува при варенето и по-бистър става мармаладът от портокали.

Ето и една вкусна рецепта за мармалад от портокали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати