gotvach.bg»Статии»Любопитно»Мистичните свойства на джинджифила

Мистичните свойства на джинджифила

Мистичните свойства на джинджифила

Джинджифилът е екзотична подправка от азиатската кухня, която добива все по-голяма популярност. Коренът от джинджифил, отличаващ се с пикантен вкус и много свежо ухание, присъства в различни блюда и рецепти от народната медицина заради своите полезни свойства.

Той намалява гаденето, облекчава газовете, намалява възпалението в тялото, повишава защитните сили на организма и помага в борбата с настинки и вируси. Най-често джинджифилът се приема сушен, суров или под формата на джинджифилов чай.

Споменатите дотук факти са всеизвестни, но малцина са чували и за магическите свойства на джинджифила. Този необикновен корен води началото си от Азия, като според някои твърдения е пренесен на Запад благодарение на Александър Македонски.

Коренът от джинджифил е свързан с множество магически практики сред азиатските народи. Така например той присъстват в погребалните практики на китайците, които вярвали, че чрез него душата на покойниците ще продължи да се храни.

Чай с джинджифил

В младите семейства пък поставяли парченца на джинджифил на входа на жилището с цел защита на новородените бебета и техните майки.

Считало се още, че чрез уханието на джинджифил може да се осъществи контакт с божествените светове и дори да се повлияе на природните сили. Сред островните народи в Тихия океан съществувало вярването, че дъвченето на джинджифил може да предотврати буря.

Магическите свойства на джинджифила могат да се разкрият и при готвене. Освен да подобри уханието и вкуса на храните, тази подправка ще повлияе атмосферата у дома.

Според старо предание сладкишите с джинджифил и мед сплотяват семейството и засилват обичта между неговите членове.

Сладки с джинджифил пък са чудесен дар между влюбени, защото разпалват романтиката и любовта.

Сладки с джинджифил

Захаросаният джинджифил може да прогони тъгата и любовната мъка. Същият действа добре още при разстроен стомах и болки в гърлото.

Според друго предание подправените с джинджифил ястия на семейната трапеза стимулират притока на пари към семейния бюджет. Той е страхотно магическо средство за увеличаване на доходите.

Колкото и полезен да е джинджифилът, не бива да прекалявате с него. Не забравяйте, че той е пикантен и за това не се препоръчва да приемате повече от парче с размера на монета. Не прекалявайте с подправката и когато приготвяте рецепти с джинджифил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати