Как да си приготвим вкусни чеснови хлебчета?

Чеснови Хлебчета

Чесънът е отлична добавка както към фините подправки, така и към обикновената домашна храна.

Ето една лесна рецепта за чеснови хлебчета, които са невероятно вкусни:

Смачкайте добре осем скилидки чесън и ги разбъркайте със сто грама омекнало масло. Подправете със сол и черен пипер. Направете внимателно с нож отвори в една франзела или няколко малки питки, без да разрязвате докрай. Напълнете прорезите с чесновото масло.

Увийте хляба във фолио и го запечете десетина минути в предварително загрята фурна. Хлебчето е изключително подходящо като предястие или като добавка към салати и други ястия.

Чесновото масло, което можете да обогатите още и с пресен магданоз или копър, е много вкусно, намазано върху сандвичи.

А с малко захар, оцет, олио или зехтин, магданоз, сол, черен пипер и, разбира се, чесън, можете да си приготвите чудесна марината за всички видове салати.

Чесън

Ако сте почитатели на дивия чесън, можете успешно да го включите в менюто си. Твърди се, че култивираният чесън губи известна част от активните си съставки.

В дивия чесън има висока концентрация на желязо, етерични масла, аденозин. Горският чесън е дори още по-полезен от култивирания. Той е класическо средство за преодоляване на пролетна умора.

Необходимо е да знаете, че редовното консумиране на пикантните скилидки чесън има изумително подмладяваща сила – кожата става по-дълго свежа и еластична. Това е така, защото увеличеното кръвоснабдяване подобрява достъпа на кислород и хранителни вещества до кожните клетки.

По този начин те остаряват значително по-бавно. Изследване на Световната здравна организация показва, че в областите, където чесън се яде от най-ранно детство, атеросклерозата е почти непознато заболяване.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати