Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пречистване на организма с глад

Пречистване на организма с глад

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
диета

Главното, което запълва организма ни с шлаки и токсини, е храната. Без да се замисляме за последствията, ние всеки ден запълваме стомаха си с вредни продукти.

Тъй като никой от нас не е в състояние да промени кардинално начина си на хранене, единственият начин за пречистване на организма от шлаки и токсини е гладуването.

Не е необходимо да стигате до фанатизъм, защото природата не търпи крайности. Достатъчно е да гладувате един-единствен ден през седмицата или поне да се подлагате на разтоварителни дни с помощта на плодове или кисело мляко.

В този период организмът се освобождава от активна работа за смилането на храната и тогава той има възможност да насочи енергията си за избавяне от шлаки.

плодове

Когато човек гладува, гнилостната микрофлора в организма му загива и постепенно се възстановява нормалната. Кръвта циркулира по-бързо, нормализира се храненето на всички органи на тялото.

Шлаките в организма, освен от външната среда, се образуват и от прекалено натрупване на белтъчини в организма, злоупотреба с животински мазнини и нишесте.

Шлаките се натрупват в съединителните тъкани, в междуклетъчната течност и в слабо работещите мускули, а също така в костната тъкан.

Механизмът на натрупване е много прост – в клетката нахлува твърде много енергия, която не се използва. Така обикновената храна се превръща в токсини.

Когато спре постъпването на храна в организма, той се храни за сметка на вътрешните запаси. Отделителната система на тялото започва да работи на високи обороти и над сто и петдесет вида токсини се изхвърлят само от белите дробове чрез дишането. Затова гладуващите имат лош дъх.

Гладуването е полезно и при някои заболявания като например сърдечно-съдови патологии, хипертония, алергия, заболявания на нервната система, кожни заболявания и затлъстяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest