През жегите – отслабвайте със сладолед

През жегите – отслабвайте със сладолед
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Невероятно, но факт – въглехидратите и мазнините, съдържащи се в освежаващите ледени хапки сладолед, се усвояват сравнително бързо и лесно от организма.

Това прави сладоледа една от най-подходящите храни през горещите летни дни. Страничните ефекти на сладкото изкушение съвсем не са за пренебрегване.

Изследвания доказаха, че сладоледът има функциите да повишава тонуса. Вследствие на неговата консумация можете да подобрите и паметта си.

Добрите новини не спират до тук. Сладоледът се оказва и верен приятел в борбата със стреса и напрежението. По-редовната му консумация е в състояние да предразположи организма към по-интензивно отделяне на серотонин – хормона на щастието.

Освен за здравето на вътрешните ви органи, сладоледът се грижи и за цялостния ви външен вид. Млечното студено лакомство, естествено, ако е приготвено от качествени продукти, съдържа т.нар. „витамини на красотата“ – А, Е и В. В състава на сладоледа влизат още полезни минерали и субстанции като фосфор (полезен за костите), магнезий, калий и желязо.

Сред най-полезните сладоледи за организма са тези, приготвени от замразен йогурт. Този тип сладолед влияе благотворно на стомашно-чревния тракт и микрофлората. Замразен, йогуртовият сладолед може да съхрани ценните си съставки до три месеца.

През жегите – отслабвайте със сладолед

Плодовите сладоледи пък са полезни за хората, които извършват интензивна мисловна дейност.

Общият извод, който можем да направим, е че сладоледът повишава цялостната защита на организма срещу неблаготворни състояния и по-конкретно намалява кръвното налягане, укрепва костната система и подобрява мозъчната дейност.

Дори съществуват доказателства, че сладкото изкушение значително намалява риска от рак на дебелото черво и стомаха.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати