Храни за вечна красота

Храни за вечна красота

Красотата не се крие само в чертите на лицето и формите на тялото. Тя комплекс от детайли, включително плътната и блестяща коса, мека, еластична кожа без петна и неравности, бебешко-розови нокти и перлени зъби.

Всичко това е постижимо, ако прилагате в ежедневието си „меню за красота”. Правилното хранене не просто подобрява здравословното състояние на организма ви, но има и разкрасяващ ефект. Определени продукти могат да подобрят циркулацията на кръв, да повишат количеството на колаген в организма ви, което ще придаде на кожата ви еластичност и свеж младежки вид.

Плодове и зеленчуци, които подчертават красотата

Ягоди

Папая. Този плод е богат на витамин С, които е жизнено важен за доброто здраве и вид на кожата. Освен това редовната консумация на папая подобрява състоянието на отделителната система, която също има отношение към състоянието на кожата.

Ягоди. Колагенът помага кожата ви да бъде естествено опъната. Когато нивата на колагена спаднат, кожата започва да се набръчква. Ягодите предпазват колагеновата й структура. Те също са богат източник на витамин С.

Боровинки. Горският плод е полезен за венците, помага за зрението и гъвкавостта на кожата.

Кайсии. Те са богати на фитонутриенти като ликопен и бета-каротин – съставки, полезни за кожата.

Домати

Нар. Плодът съдържа полифенолни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали, които увреждат кожата.

Домати. Те също са отличен източник на ликопен. Това вещество подобрява естествения слънцезащитен фактор на кожата, минимизира вредното влияние на силните слънчеви лъчи.

Моркови. Морковите са богати на бета-каротин, те помагат при преждевременно стареене на кожата.

Броколи. В броколито има съставката сулфорофан, която действа на клетъчно ниво. Зеленчукът е богат на фибри, които ще поддържат храносмилателната ви система здрава, което ще предпази кожата ви от неприятни несъвършенства.

Краставица. Всички знаем, че парченца краставица или сок от зеленчука правят кожата мека и еластична. Яденето на краставици също е много полезно за кожата. Тя е добър източник на витамини и минерали, които увеличават производството на колаген.

Листни зеленчуци. Съдържат витамини, минерали, фитонутриенти и антиоксиданти. Редовната им употреба има изключително добър ефект срещу кожата.

Рейтинг

5 2
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати