За ползата от овчето мляко
The benefits of sheep’s milk
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За ползата от овчето мляко

За ползата от овчето мляко

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Овче мляко
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

Овчето мляко е много вкусно и хранително. То има богат и наситен, нежен и леко сладък вкус. Плътността на това мляко е по-висока от тази на кравето и на козето мляко. В него присъстват важни витамини от групата В.

Сиренето от овче мляко често е предпочитано дори от хора, които изобщо не обичат сирене, тъй като не харесват вкуса на сиренето от краве мляко.

Топлото овче мляко преди лягане дарява със спокоен сън. То се препоръчва за деца и хора на преклонна възраст, и особено на такива, които имат проблеми с честото уриниране нощем.

Овчето мляко се препоръчва при астма, екзема и проблеми на кожата. Овчето мляко съдържа високи нива на калций и цинк и се отразява добре на здравословното състояние на организма.

Овчето мляко е много популярно в Средна Азия, Италия, Гърция и в страните от Близкия Изток. В тези страни много хора предпочитат млечните продукти от овче мляко пред тези от краве мляко.

Овчето мляко се усвоява добре и е хранително. Но то има специфичен аромат, което го прави не особено подходящо за консумация веднага след издояването му.

Овче сирене

Овчето мляко съдържа много витамин А. То е полезно за децата, особено в периода им на растеж. То е полезно също така и за бременните жени. Овчето мляко е перфектен антиоксидант и спомага за синтеза на холестерол и на аминокиселините.

Редовната консумация на овче мляко спомага за по-добрата работа на мозъка, повишава насищането на клетките на тялото с кислород. В сравнение с кравето мляко овчето има повече мазнини и белтъчини.

Съотношението на калций и фосфор в овчето мляко е почти идеално, а това е важно, тъй като за усвояването на калций е необходим фосфор.

В овчето мляко се съдържа белтъчината казеин, която е важна за храненето на хора с алергия към казеин от краве или козе мляко. Овчето мляко се препоръчва и за хора с кожни проблеми, които може да са предизвикани от алергия към казеина от кравето или козето мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати