Как да познаем биолещата и биобоба

Как да познаем биолещата и биобоба

Биолеща, биобоб
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

Все повече хора попълват запасите си от основни хранителни продукти, като се възползват от здравословните предложения на биомагазините и биощандовете в големите вериги.

Хората, които искат да живеят здравословно и могат да си позволят да купуват биохрани, които са доста по-скъпи от обикновените, предпочитат да купуват био зърнени култури и биоварива. С тях ястията стават много по-вкусни.

Добре е да използвате в домакинството биолеща и биобоб, които не са обработени с пестициди за унищожаване на вредителите и със стабилизиратори за удължаване на срока им на годност.

Биолещата и биобобът са отгледани без използване на генно модифициране, в тях не се добавят ароматизатори, не са пръскани с хербициди и при отглеждането им не е използвано изкуствено наторяване.

Леща със зеленчуци

На щандовете с биохрани може да се намерят различни видове биолеща, както и различни видове биофасул. Те са много по-полезни за здравето, отколкото обикновените.

Те съдържат много повече витамини и полезни вещества, отколкото бобът и лещата, които са отгледани с използването на различни видове вредни за човешкото здраве химикали.

Освен това имат редица други преимущества. Можете да различите биолещата и биобоба от обикновените леща и боб само когато сте приготвяли ястия с използване и на двата вида култури.

Биобоб

Така например био лещата се сварява много по-бързо от тази, която е обработвана с различни химикали. Освен това не се разварява, а запазва своята цялост. Биолещата има много плътен аромат и наситен вкус, което се дължи на факта, че при отглеждането й не са използвани вредни химикали.

Биобобът също се сварява много по-бързо, отколкото обикновения боб. Той е с много по-наситен вкус, непознат за хората, които са свикнали само с вкуса на боба, отглеждан с пестициди и хербициди.

Бобените зърна при сваряване запазват формата си и с тях можете да приготвите всичките си любими ястия и салати. Ястията, приготвени с биобоб, са много по-сочни и ароматни, отколкото тези, приготвени с използването на обикновен боб.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
СПОРНО Е
СПОРНО Е
02.04.2013 17:48
Това за Биохраните е много спорно - те в смисъла си са ГМО , има домати който могат да те ухапят когато ги ядеш.
2
0
Лилия Димова
Лилия Димова
19.02.2013 13:45
Не мисля, че написаното тук е 100% процента вярно. От моя опит с тези продукти, дали ще се развари боба или не, зависи преди всичко от сорта му, а не само от това дали е био или не.
Използвам само домашно отгледан боб, т.е. био е, но различни сортове.
3
0