gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Премахване на миризмата от пържено

Премахване на миризмата от пържено

Пържено

Пържените храни са вкусни и предпочитани от много домакини, поради лесният и бърз начин на приготвяне. Освен че крият в себе си редица негативи за здравето обаче, за които често предпочитаме да забравяме, те оставят запомняща се и доста неприятна миризма след приготвянето им.

Миризмата от пърженето е способна да се просмуче навсякъде. Ако я усетите върху дрехите си, то преди пране е добре да ги накиснете в смес от бял оцет и вода. Освен това, когато пуснете дрехите в пералнята, може да сипете чашка лимонов сок, който придава приятен аромат на тъканите.

При редовно пържене миризмата може да се просмуче и в мебелите. За да я премахнете е добре да ги изкарате навън и разпрострете частите на слънце. Чекмеджетата се вадят и вратичките се отварят, ориентирани отново в зона със слънце и вятър. Повърхностите се почистват със смес от вода и белина, за да се премахне миризмата.

Чистене

Изплакват се с чиста вода и се почиства отново с паста от сода и вода. Тя се оставя да подейства отново на открито. Избърсват се с парцал, напоен с лимоново масло. Ако след всички тези интервенции миризмата не е премахната напълно, то нанесете боя или лак, за да я запечатате по повърхностите.

Миризмата от пържено остава най-често върху повърхностите в кухнята, ръцете на готвещия и съдовете. За да се премахне от засегнатите места се натъркват с паста от сода и вода. За да изчезне напълно миризмата, то през процеса на пържене, както и след това, до печката се поставя чаша с оцет. Тя се оставя, докато миризмата напълно изчезне. Вариант е да кипнете и вода с оцет, след което да напръскате около печката и във въздуха.

Миене на Съдове

Кухнята е най-сериозният източник на зловонни миризми в един дом, поради постоянното готвене на различни продукти с куп аромати в нея. Именно там са концентрирани най-острите и силни миризми. Поради това всяка домакиня трябва да знае малки хитринки за премахване на тези миризми.

Първото нещо, което трябва да се прави, е помещението често да се проветрява, особено когато се готви. По този начин въздухът ще циркулира и няма да застоява.

Когато почиствате повърхностите, е добре почистващите средства да са естествени. Всевъзможните химични ароматизатори и продукти са вредни за здравето, и е добре да бъдат избягвани. Най-обикновена гъба, напоена с оцет, върши по-добра работа от препаратите и премахва миризмата от пържено, и дори от цигарен дим.

Мивката също може да е носител на лоша миризма. За почистването и може да се използва сода за хляб. Поръсете я и после разтърквайте добре с мокра гъба. По същия начин действа и киселото мляко. Разнася се с гъба и след като се почисти, се отмива с вода.

За да се премахне миризмата от пърженето в целия дом, може да ароматизирате въздуха, като разпръснете малки купички с вода и сода за хляб в ъглите на стаите. Вътре капнете няколко капки етерично масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лидия - Гери
Лидия - Гери
19.01.2016 13:38
Интересна и полезна статия.
0
0