Червената боровинка лекува рак и сърдечни проблеми

Червени боровинки
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Червените боровинки могат да предпазят организма от различните вируси през зимата. В боровинките се съдържат витамини, които засилват имунитета през студените месеци и неслучайно са сочени за суперхрана.

Лекарите разкриват, че червената боровинка може да се приема и като профилактично средство, което забавя стареенето.

Червените боровинки са природно лекарство и при предпазването от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и инсулт.

Червена боровинка

За да ги запазите най-качествено през зимата, специалистите съветват да замразявате боровинките. Те съдържат бензолната киселина, която позволява на тези плодове да се съхранят за изненадващо дълго време.

Сокът от червени боровинки се прилага като ефикасно средство срещу рак на яйчниците съвместно с химиотерапевтичните лекарства.

В наскоро проведено изследване учените демонстрираха, че раковите клетки стават 6 пъти по-чувствителни, ако към химиотерапевтичните медикаменти се прибави сок от червени боровинки.

Авторите на експеримента обявиха, че ще започнат постоянна терапия върху животни със сок от червени боровинки. Ако резултатите от опитите бъдат удовлетворителни, екстрактът от червена боровинка ще се използва във вид на инжекция или хранителна добавка, която ще се приема по време на химиотерапия.

Сок от червена боровинка

Смята се, че червените боровинки подобряват зрението, защото са богати на витамини А и С, минерални вещества и органични киселини.

При проучване експерти от Worcester Polytechnic Institute установиха, че сокът от червената боровинка предпазва от инфекции на на пикочните пътища.

Веществата в сока от червената боровинка се свързват силно с клетки, които са опасни за човешкия организъм. Бактериите се прикрепят към концентрацията на сока и се унищожават.

Плодовете на боровинката са богати на витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества и флавоноиди, есенциални мастни киселини - линолеова киселина (OMEGA-6), алфа линолеова киселина (OMEGA-3), каротеноиди и фитостероли.

Съдържат около 6% арбутин, следи от хидрохинон, около 8% катехинови танини, флавоноидните вещества кверцетин, хиперозид, изокверцетин, урзолова, хлорогенова и кафена киселина, витамин С.

Изследвания показват, че ежедневната консумация на сок от червени боровинки е благоприятен за сърцето и кръвното налягане.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анелия
Анелия
31.01.2014 16:29
Вече и сама се убедих в положителното действието на червената боровинка. Имам хроничен цистит и ме спасява само Уралгин СР - лекарството е на билкова основа и съдържа екстракт от червени боровинки. Много вкусни са и като сушен плод, намерих ги в една билкова аптека и редовно си взимам.
5
0