Gotvach.bg»Съвети»Как се замразяват боровинки?

Как се замразяват боровинки?

Как се замразяват боровинки?
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.

Замразяването представлява здравословен начин да се запази полезния състав на плодовете за по-дълго време. Това е един от начините за съхранение на боровинки, за да ги използвате за бърз чийзкейк, клафути с плодове, или пък за гарниране на дебели палачинки.

За замразяването се използват само здрави и добре узрели плодове.

В замразяването на боровинките няма нищо сложно.

Преди да замрази те боровинките, ги почистете от листата, махнете тези плодове, които са наранени и ги измийте. Избират се само твърди и добре узрели плодчета за замразяване.

След като ги измиете, те трябва да бъдат оставени да се отцедят и изсъхнат.

Когато изсъхнат напълно, прехвърлете боровинките в по-голяма тава. Разпределете ги по дъното на тавата, така че да бъдат на един слой.

Тази тава с боровинките трябва да престои около два часа във фризера. Така плодчетата няма да се слепят и ще замръзнал поотделно всеки плод.

След като минат тези два часа, ги прехвърлете в пластмасови контейнери или в пликчета и го върнете във фризера.

Така замразените боровинки могат да се съхраняват една година.

Когато ви потрябват боровинки за домашни сладкиши или пък като гарнитура на панирани сиренца, извадете от фризера два-три часа по-рано, за да се размразят. Важно е това да стане на стайна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен