Gotvach.bg»Съвети»Как се прави сироп от боровинки?

Как се прави сироп от боровинки?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как се прави сироп от боровинки?
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.

Домашният сироп от боровинки е от най-добрите допълнения към вашата закуска. Той е свеж, деликатен на вкус, без изкуствени подсладители и ще искате да го добавите към почти всичко!

Може да се сервира с царевичен хляб, гофрети, палачинки, пържени филийки и прочие за допълнително сладък и плодов вкус!

Този плодов сироп може дори да се добави към домашна лимонада с ледчета, за да създаде перфектната лятна напитка!

Най-добрата част при този домашен сироп от боровинки е, че той изисква само 4 прости съставки, за да се направи! Направата на този сироп не изисква много време!

Как да си направите сироп от боровинки? Ще са необходими:

- 1 лимон, цял и измит;

- 5 чаени чаши боровинки, измити (около 1 кг);

- 1 ч.ч. вода;

- 1 ч.ч. кафява захар.

Сокът на лимона се изцежда и се оставя настрана. Боровинките се пасират.

В тенджера на умерен котлон се оставят боровинките и водата да заврат. Къкрят така около 15 минути при периодично разбъркване.

След което се отстранява тенджерата от котлона и пасираните боровинки се минават през сито, поставено върху топлоустойчива купа. Отстраняват се твърдите частици.

Връща се сокът от боровинки в тенджерата, се добавя и захарта. Оставя се сместа да заври и се оставя да къкри за около 10 минути, докато леко се сгъсти. По желание може да се добави пръчка канела тук.

Следва да се добавят 2 супени лъжици лимонов сок и да се разбърка до хомогенна смес. Вари се още минута-две. Сваля се сиропа от огъня и се оставя да се охлади.

С помощта на фуния се изсипва боровинковият сироп в чисти буркани отгоре с капак.

Съхранява се в хладилник до три месеца или във фризера до девет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен