gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Бира за здрави бъбреци

Бира за здрави бъбреци

Бири

Умерената консумация на бира предпазва от образуване на камъни в бъбреците и спомага за пречистването им. Ако обичате бира, без да прекалявате с употребата й, това ви гарантира здрави бъбреци.

За разлика от сладките газирани напитки, които съществено повишават риска от образуване на камъни в бъбреците, бирата действа точно обратно.

Редовната, но умерена консумация на бира намалява вероятността от образуване на камъни в бъбреците почти два пъти.

Бира

Мащабно изследване, провеждано в продължение на почти осем години от американски екип, е обхванало над 200 000 участника. През тези години над 4000 от участниците са били диагностицирани с камъни в бъбреците.

За да се установи какво е предизвикало образуването на камъните в бъбреците при участниците в изследването, хората са били разделени на няколко групи в съответствие с това какви напитки консумират.

Според резултатите от изследването редовната употреба на подсладени газирани напитки повишава риска от образуване на камъни в бъбреците с около 33 процента.

Бъбреци

Редовната, но умерена консумация на бира намалява с 41 процента вероятността от образуване на камъни в бъбреците, сочи изследването.

Подсладените газирани напитки могат да предизвикат образуване на камъни в бъбреците, защото прекаляването със захар нарушава метаболизма на калций, който участва в образуването на камъни в бъбреците.

Бирата служи като пречиствател на бъбреците и действа промиващо на тези органи, като намалява сериозно вероятността от образуване на бъбречни камъни.

Ако пиете по една бира дневно, това ще ви предпази от образуване на камъни в бъбреците и ще се радвате на добро здраве. Бирата оказва това въздействие върху бъбреците, защото калият засилва отделянето на натрий и хлор от бъбреците. Това води до рязко увеличаване на урината.

Така се получава деминерализация на организма и дори да има малки песъчинки в бъбреците, те се отмиват. По този начин организмът не само се предпазва от образуване на бъбречни камъни, но и се пречиства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати