Портокалите предотвратяват натрупването на мазнини

Диета с Портокали

Експеримент на италиански учени доказа, че в портокалите се съдържат специални вещества, които могат да изгарят мазнините. Екипът от университета в Милано установи, че портокалите ускоряват процеса за изгаряне на мастни клетки в тялото, благодарение на богатото съдържание на целулоза в портокаловия сок.

Лабораторният експеримент доказа, че оранжевите плодове, не само поддържат теглото, но и допринасят за по-добър физически тонус. Тези плодове могат да ви помогнат да забавите и процесите на стареене заради съдържащите се в тях флавоноиди и хидроксикорична киселина.

Портокал

Портокалите са богати на витамините А, Б1 и С. С изяждането на 1 портокал може да си доставите 100% от нужния за деня витамин С.

Сок от Портокал

Портокалите съдържат много малко калории и са особено подходящи при диети. Един портокал съдържа средно 65 калории. Освен това портокалите са богати на фибри, които засищат за по-дълго време.

Високото количество на витамин С действа като антиоксидант, който предпазва клетките от разрушаване от вредните токсини, които се трупат в нашето тяло.

Експертите съветват, ако обичате да си похапвате пържени картофки и други мазни храни, да консумирате след тях по няколко резенчета портокал. Тъй като той помага на организма ви да отработи по-лесно мазнините, а това ще понижи нивото на холестерола ви.

В народната медицина портокалите се прилагат за лечение на инфектирани рани и язви, защото в плодовете се съдържат силни фитонциди, убиващи някои болестотворни микроби.

Портокалите служат като добро успокоително средство, облекчават състоянието при силно сърцебиене, гърчове, истерия.

Смята се, че сокът от кисели портокали помага за намаляване на честотата на епилептичните припадъци.

Интересен факт е, че скорбялата, която се съдържа в портокала, се разгражда до прости и усвоими захари още в процеса на зреене на плодовете.

Така портокалите са носители на лесно усвоими захари, които постъпват директно в кръвта, като дават енергия и сила мигновено след консумацията на вкусния плод.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати