Защо кивито ни зарежда с настроение

Ползи от Киви
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен-24%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен
34.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Ако консумирате по две кивита всеки ден, ще се радвате на добро настроение и ще бъдете винаги заредени с много енергия за работа.

Достатъчно е за здравето ви да хапвате и едно киви, но ако искате да се предпазите от депресии и да се чувствате достатъчно силни психически, хапвайте по два плода от това екзотично растение.

Кивито помага на човек да е бодър през целия ден. Това се дължи на високото ниво на витамин С в този екзотичен плод. Аскорбиновата киселина в кивито влияе много положително на нервната система.

Високото ниво на витамин С в кивито е основната причина, поради която можете да използвате този ценен плод, за да се зареждате с енергия и настроение. А освен това кивито укрепва имунитета, което е много полезно в сезона на настинките.

Кивито действа укрепващо и на нервната система и помага при потискането на раздразнителността и на нервните състояния, присъщи на съвременния човек.

Киви

Кивито е много полезно, защото ще ви помогне да пренебрегвате дребните неща, които биха ви подразнили много, ако не сте заредени с висока доза витамин С.

Ако редовно консумирате по две кивита на ден, ще помогнете на организма си също така да се освободи от натрупаните токсини, а това също ще се отрази на настроението ви.

Можете да консумирате кивито в суров вид - тогава, разбира се, то е по-полезно, но можете също така да го използвате в различни сладкиши и кексове.

Плодова салата от киви с ябълки и други плодове ще направи фигурата ви по-стройна, а настроението ви ще е приповдигнато и ще отминавате с лека ръка дребните неприятности.

Добавяйте киви и в салатите от зеленчуци, то е много подходящо да бъде съчетано с краставици, много млади тиквички, които можете да консумирате сурови, както и в съчетание с варена царевица.

Вкусът на зеленчукова салата, в която е добавено киви, е наистина различен от това, с което повечето хора са свикнали, но бързо ще станете любители на тази вкусна добавка към обичайните салати. А освен със свежест тя ще ви зареди и с добро настроение.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати