Червено вино и шоколад ни пазят от диабет

Пиене на Червено Вино
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Вестник „Дейли експрес“ пише на своите страници, че за да се предпазим от диабет, трябва да консумираме шоколад, горски плодове и червено вино. Причината е, че в тях се съдържат голямо количество флавоноиди.

Според британските учени по-ниската инсулинова резистентност и по-доброто регулиране на глюкозата в кръвта са свързани с високия прием на флавоноиди.

Разбира се, не само шоколадът и виното могат да се похвалят, че са богати на съединението – съдържа се още в кромида, броколите, цитрусите. Ябълките също са богати на флавоноиди, като предишно изследване на учени от Нова Скотия доказа, че най-много от веществото се съдържа в кората на плода.

Биоактивните съединения успяват да намалят възпалението, което е свързано освен с диабета и със сърдечно-съдовите заболявания, затлъстяването и не на последно място с рака. Проучването се е провело от учени от Кингс колидж в Лондон и специалисти от Университета на Източна Англия.

В изследването участие са взели напълно здрави жени, които са попълвали анкетни карти. Учените са анализирали техни кръвни проби за инсулинова резистентност – тя е признак за диабет от втори тип.

Според други лекари обаче, не е подходящо консумирането на шоколад и червено вино – по-добре за набавянето на флавоноиди, хората да се доверят на плодовете и зеленчуците, които също ги съдържат.

Шоколад

Специалистите обясняват, че макар от една страна да има полза за здравето ни от червеното вино и шоколада, вредите, които могат да ни донесат са много повече.

Шоколадът, всъщност е препоръчван при все повече здравословни проблеми. Черният шоколад е много подходящ за хора, които имат нужда от душевно спокойствие.

Учените дори ни съветват при подобни ситуации да търсим шоколад, който е по-богат на какао. Според някои специалисти, ако знаем как правилно да консумираме черния шоколад, той може да ни избави от редица проблеми.

Това сладко изкушение, което е любимо на много хора, може да ни спаси от хроничната умора и да ни избави от постоянната раздразнителност. Достатъчно е да похапваме по две блокчета шоколад три пъти дневно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати