Кофеиново смущение или за зависимостта от кофеин

Кафе
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане - многоцветно
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане - многоцветно
32.00 лв.
Виж ››

Сутрините обикновено започват с чаша вкусно и ароматно кафе. Ароматната кофеинова напитка успява да ни събуди, при това, ако се окаже, че няма кафе, денят не е толкова пълноценен. Неведнъж учените от различни краища на света са ни информирали, че тази пристрастеност към кафето не е особено полезна.

Това се отнася особено за хората, които пият повече от две кафета дневно. Много голяма част от учените дори наричат кофеиновата напитка най-приемливия за обществото наркотик.

Американски специалисти са изследвали как влияе кафето на хората. Според техните резултати кофеинът прави някои хора толкова зависими, че те не могат по никакъв начин да намалят приема му, дори да се налага заради здравословното им състояние.

Кофеин

Учените дори твърдят, че при опит да се намали кафето такива хора показват сериозни симптоми на абстиненция. Това състояние специалистите от САЩ наричат кофеиново смущение.

Учените твърдят още, че негативните последици, които донася кофеинът, не се разпознават като такива, защото кафето е влязло напълно в нашето ежедневие и е прието в обществото като задължителна ободрителна напитка.

Ръководителят на изследването е Лаура Джулиано, която работи в

Кофеиново смущение

Американския университет във Вашингтон. Според нея кафето наистина може да създаде проблеми. Тя твърди, че кофеинът може да повлияе и на някои ежедневни дейности на човек и да създаде сериозни трудности, когато се опитаме го намалим.

Според американските специалисти цели петдесет процента от хората, които редовно консумират кафе, имат трудност в ограничаването или пълното отказване от приема на кофеин.

Специалистите ни напомнят отново, че човек не бива да надвишава препоръчителната дневна доза от напитката, която е 2 до 3 чаши кафе. За бременните количеството да не надминава 200 милиграма дневно.

За онези от хората, които имат здравословни проблеми като сърдечни нарушения, високо кръвно, такива, които страдат от изтощение или безсъние, имат проблем с отделителната система, също трябва много да внимават с количеството кофеин, което приемат всеки ден.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ради
ради
12.04.2014 21:46
Пълни глупости за откачени хора!
0
0