gotvach.bg»Статии»Любопитно»Американец ще съди Макдоналдс заради салфетки

Американец ще съди Макдоналдс заради салфетки

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1306
макдоналдс
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
33.75 лв.
Виж ››

Афроамериканецът Уебстър Лукас ще съди веригата за бързо хранене Макдоналдс, затова че служител на заведението му е отказала салфетки и го е обидила с расистка забележка.

Лукас вече е подал иск срещу фаст фууд веригата, след като първо е писал по електронната поща на Макдоналдс, където се е оплакал от неприемливото отношение на служителя им.

От веригата са се извинили и са предложили на обидения американец от щата Калифорния компенсация от безплатни хамбургери, но за него това не е било достатъчно.

Недоволният клиент казва, че заради обидата на работника е получил психологическа травма, която безплатните хамбургери не могат да компенсират.

Фаст фууд

Лукас твърдо е решен да съди Макдоналдс, като до момента не е известно за каква сума претендира.

Веригата за бързо хранене често става обект на съдебни искове от клиентите си.

Миналата година жена от щата Калифорния успя да осъди Макдоналдс за феноменалната сума от два милиона долара, след като се опарила с кафе в едно от заведенията.

74-годишната Джоан Фино подаде съдебен иск срещу веригата ресторанти за бързо хранене, като твърдеше, че по вина на компанията е получила изгаряния от втора степен заради прекалено горещото кафе, с която случайно се заляла.

Кафе

Инцидентът е станал в калифорнийския град Кловис. Възрастната дама посетила заведението на Макдоналдс, което обслужва шофьори без да напуснат возилото си, и получавайки чашата си с кафе от сервитьорката, жената се е поляла с него.

Вследствие на болката и стреса, Джоан започнала да страда от безсъние, което беше основният аргумент, който адвокатите ѝ използваха в съда.

Подобен на този случай е спечеленото дело на Стела Либек, която успя да осъди Макдоналдс за три милиона долара, след като се опари с кафе.

На името на 79-годишната жителка на щата Ню Мексико беше учредена наградата Наградата Стела, която се връчва всяка година на хора, спечелили най-невероятни и нелепи съдебни процеси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest