Вкусни рецепти с черен боб

Вкусни рецепти с черен боб

Представяме ви три много вкусни рецепти с черен боб. Първата, която сме избрали, бобена салата – подходяща и за гости. Ето и как да си я приготвите:

Салата с черен боб

Необходими продукти: 150 г бял боб, 150 г черен боб, 2 глави лук, сол, джоджен, ябълков оцет, олио, магданоз

Начин на приготвяне: Първото, което трябва да направите, е да си сварите боба – имайте предвид, че двата вида боб се варят в различни съдове. Измийте черния и белия боб и ги сложете в тенджери – във всяка от тях добавете сол, една глава лук, разрязана на две и джоджен.

Сложете боба да заври – внимавайте с времето за варене при двата вида боб. Целта е да се сварят до готовност, но да не стават на каша.

След като се сварят, отцеждате ги и ги оставяте да изстинат хубаво. Смествате ги, подправяте с олио и оцет, ако е необходимо, добавяте и сол.

Вкусни рецепти с черен боб

По желание отгоре може да поръсите пресен магданоз. Оставете салатата да се охлади добре в хладилник и сервирайте като гарнитура за кюфтета или др.

Следващото ни предложение е за боб с пилешко месо. Можете да си приготвите ястието с боб много бързо, ако бобът ви е сварен или е от консерва. Трябват ви пилешки гърди, които да нарежете на хапки – около 200 г сложете ги да се запържат с мазнина и добавете босилек, черен пипер, сол.

След като се позапържат, добавете отцедения боб – около 100 г, след което започнете да разбърквате. Към черния боб и пилешкото месо сложете нарязана на ивици кисела краставица и орехи. Накрая поръсете с чесън на прах и отдръпнете от котлона. Сервирайте ястието с черен боб леко охладено.

Последното ни предложение е за гарнитура с черен боб – много ще подхожда на пилешки шишчета или някаква крехка печена риба. Ето и точните продукти:

Гарнитура от черен боб

Необходими продукти: 300 г черен боб, 3 стръка мащерка, лук, стрък праз, дафинов лист, 1 ч.л. кимион, 3 скилидки чесън, 3 яйца, магданоз, лимонов сок, зехтин, сол, смлян черен пипер

Вкусни рецепти с черен боб

Начин на приготвяне: Бобът се слага на котлона и когато заври, към него се прибавят мащерката, дафиновият лист и лука, който сте разрязали на две. След като се свари до готовност, отцеждате боба.

Нарежете магданоза и праза на ситно. Към тях добавете накълцани скилидки чесън и всички останали подправки. Изсипете ги върху боба. Най-накрая, нарежете трите сварени яйца и добавете към боба. Може да заместите яйцата със салата от киноа, ако не ядете животински продукти.

Това бяха нашите рецепти с черен боб, надяваме се да ви се усладят!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мисса
Мисса
02.07.2020 16:23
Апетитни снимки! Хареса ми статията
0
0