Ползи от изомалт

Заместители на Захарта
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
Виж ››

От години човечеството търси безвредни заместители на захарта. На пазара съществуват много видове, но за редица от тях се твърди, че само привидно не нанасят вреди на организма, а всъщност е точно обратното. За един от тях обаче е сигурно, че е безвреден. Това е изомалтът.

Изомалтът попада в групата на синтетичните заместители като захарин, цикламат, аспартам, калиев ацесулфам и други. Тези натурални подсладители се усвояват от организма и подобно на обикновената захар осигуряват на човека необходимата енергия.

Изомалатът е най-често използваният подсладител при производството на храни без захар след аспартама. Най-хубавото при него е, че е естествено получен, поради което е и абсолютно безвреден.

Той се извлича от захар от цвекло, чиито съставки се преработват по специален, двустепенен метод. У нас е все още непознат продукт, в който обаче ясно личи тенденция бързо да се наложи.

Едно от предимствата на изомалтa е естественият вкус на захар, който има. При него не се усещат добавки за прикриване на неприятни усещания, като при други подсладители. Освен това, той може да се похвали с минимално количество калории.

Подсладител

Поради това този подсладител е често препоръчван на хора, които искат да намалят и контролират по безвреден начин теглото си. Изомалатът се разгражда и абсорбира бавно, като дава на организма чувство за ситост дълго след своя прием.

Освен всичко друго, изомалтът е полезен за зъбите. Със своята стабилна молекулна структура, той предпазва зъбите от увреждания и развитие на различни вредни микроорганизми в устата.

Консумирайки храни, подсладени с изомалт, ние се наслаждаваме на сладкия им вкус, без да се притесняваме за риска от появата на кариеси.

За разлика от захарта и по-голямата част от подсладителите, изомалтът е подходящ за диабетици. Спрямо него организмът реагира с изключително ниски нива глюкоза и инсулин - важни за доброто състояние на пациентите.

Така организмът не се натоварва, а поради бавното разграждане на продукта, на организма се осигурява и нужното време да го преработи напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати