Две токсични храни, които не трябва да ядем

Две токсични храни, които не трябва да ядем

Пуканки

Много трябва да внимаваме, когато си купуваме привидно безопасни храни за консумация. Трябва да се знае, че от някой от тях не носят никакви ползи за здравето, а други са токсични заради съдържанието на опасни химикали.

Тези храни имат по-полезната алтернатива, но истината е, че повечето хора нямат представа, че някои от храните са празни откъм хранително съдържание, а други са опасни за здравето.

Веществата в тези стоки не трябва да се приемат от човек.

Пуканките с масло за микровълнова фурна

Тези пуканки съдържат веществото диацетил, което се използва като есенция, имитираща маслото. Диацетилът е токсичен химикал, който може да доведе до увреждане на белия дроб.

След като експертите доказаха токсичността на този химикал, от компаниите за производство на пуканки за микровълнова фурна започнаха да го заместват с негови подобни добавки.

Тестовете обаче показват, че след известно време тези добавки отново се превръщат в диацетил, който влияе пагубно на човешкия организъм.

Най-безопасното решение, ако ви се хапват пуканки, е сами да си ги приготвите. Това отнема малко повече време, но поне сте сигурни, че ще хапвате истинско масло.

Бял шоколад

За разлика от кафявия и черния шоколад, в белия няма никакви ползи за здравето на човек. Експертите казват, че много хора са подмамени от факта, че шоколадът е полезен, но те забравят, че белият шоколад не съдържа какао – важна съставка, имаща здравословни ползи за организма.

Бял шоколад

В белия шоколад обаче в повечето случаи се съдържа 27% палмово масло, което е враг на стройната фигура и здравословния начин на живот. Какаовото масло се отлага по стените на кръвоносните съдове и ги запушва.

Това запушване предизвиква повишаване на кръвното налягане и увеличава риска от инфаркт.

Белият шоколад съдържа 50% бяла захар, което е 3 пъти повече от тази в кафявия и 8 пъти повече от тази в черния. Бялата захар е един от основните виновници за трупането на килограми и наднормено тегло. Високата консумация на бяла захар води и до появата на диабет.

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати