gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Стартира есенният фестивал на рибата в Несебър

Стартира есенният фестивал на рибата в Несебър

Фестивал на рибата

От 31 октомври ще стартира традиционният есенен фестивал на рибата в Несебър, който ще продължи до 2 ноември. И тази година са подготвени различни забавни игри и състезание по приготвяне на рибена чорба.

Рибеният фест Есенни пасажи ще покаже колко полезна и здравословна храна е рибата, заемаща традиционно място в менюто на българина. Фестивалът ще бъде открит с празничен базар на риба и други морски дарове.

По време на 3-дневния фестивал посетителите ще имат възможност сами да изработват морски сувенири за себе си или като подаръци за своите приятели.

По време на празника ще се проведе и томбола с голяма награда, която за сега се пази като изненада. Желаещите ще могат да се включат във викторина, където да си направят ретро снимка с огромните риби, уловени в Несебърския залив.

Рибена чорба

Организаторите на събитието са предвидили и провеждането на забавната игра Златната монета, където участниците ще могат да тестват уменията си за разчитане на послания, оставени в поетичен текст.

На фестивала готвачите от риболовните кораби в Несебър ще се състезават и в приготвянето на най-вкусната рибена чорба. Майсторите ще покажат изпитани трикове при приготвянето на чорбата. Гостите ще могат да дегустират приготвеното напълно безплатно.

Кулинарни изкушения ще бъдат приготвени и от дамския клуб Македонка, които ще покажат традиционни рибени рецепти, запазили се във времето.

Очаква се за празника да пристигнат гостите от цялата страна, като рибарите обещават да почерпят с най-вкусната черноморска риба от последния улов. Любителите на прясната риба ще могат да избират между пресен чернокоп, сафрид, паламуд и барбун.

Освен това посетителите ще получат ценни съвети за приготвянето на вкусна риба.

Всички събития на есенния фестивал ще се провеждат в интервала 11-17 часа на пристанище Несебър. Допълнителна информация може да се получи в самия град пред сградата на старото кметство и в зала Сочи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати