Разкрийте кулинарните тайни на природата

Боб в Гювече
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods-29%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив.

През целия месец ноември 2014 г. там можете да поръчате ястия по 12 рецепти, които са традиционни за района на ПП „Българка“, като част от кампанията “Кулинарните тайни на Природата” - съвместна инициатива на WWF, К-експрес и посолството на Конфедерация Швейцария в България.

Чушките с ориз и гъби от с. Зелено дърво, пикантният боб с маслини, тревненската гъбена чорба, вегетарианската мусака по Тревненски, лъжлив Съби от Габровско, тревненска салата от чушки, свинско с картофи, сините сливи и праз, тревненският сач с пилешко и свинско, патладжанът по Тревненски, печената тиква с мляко, мед и орехи, содената питка със сирене и тревненската чорбаджийска запеканка вече внасят аромат и традиция в забързаното ежедневие на съвременните българи.

Всеки ден в ресторантите на К-експрес можете да поръчате тези народни ястия.

10% от сумата, събрана от продажбата на храните по рецепти от ПП „Българка“, ще бъдат вложени във фонд, който ще се изразходва за възстановяването на средностаропланинска овца по пасищата в района на парка.

Тетевенска Салата

След края на кампанията с набраните средства ще закупим агнета от застрашената от изчезване порода. Ще предоставим тези агнета за отглеждане на стопани от района на парка, за да можем постепенно да възстановим породата, и по този начин да съхраним планинските пасища и цялото им биоразнообразие.

Инициативата е част от схемата за плащания за екосистемни услуги „Възстановяване и поддържане на характерния генофонд в защитените територии“, разработена от WWF.

Предлагаме на вашето внимание три от традиционните рецепти от ПП „Българка“, които ще намерите в секция рецепти на Готвач.бг.

Те са предоставени от WWF, но в кухните на К-експрес са допълнително прецизирани. Тук можете да видите как тези ястия са били приготвяни според старите книги и местните хора.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати