Луканка и биопродукти представят страната ни в Берлин

Луканка и кашкавал

Международното изложение за земеделие Зелена седмица 2015 бе официално открито на 15 януари в Берлин. За 80-ти път изложението отваря врати, като по време на него над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите продукти в области като градинарство, земеделие и хранително-вкусова промишленост.

България ще участва на изложението Зелена седмица за 26-ти път. Страната ни има свой собствен щанд с големина 104 кв. м, който бе открит от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Биопродукти, Панагюрска луканка и филе Елена са само част от продуктите, с които ще впечатляваме чужденците.

13 български фирми ще изложат своите продукти. Това са вина и биовина, компоти, храни по традиционни месни рецепти, млечни изделия (кашкавал, сирене и млека), биотелешко месо, сладка и плодови напитки, екологичен мед.

От традиционните месни рецепти най-известните, които ще впечатляват чужденците, са филе Елена, Панагюрска луканка, роле Трапезица.

Мед

Благодарение на тези характерни за страната ни изделия България ще се старае да спечели чужденците и същевременно ще търси нови пазари в Европа.

Изложението продължава до 25 януари. Страна-партньор на международния форум е Латвия, под мотото Отдели си време. Миналата година в изложението взеха участие 15 български изложители.

По време на откриването на родния щанд министър Танева заяви, че българските биопродукти са един от акцентите в представянето на страната ни на международното изложение.

Тя заяви, че за биопродуктите има бъдеще и възможности в България и че са предприети мерки по Програмата за развитие на селските райони, които акцентират точно върху биологичното производство.

В рамките на визитата си в немската столица Берлин министърът ще проведе срещи с министрите на земеделието на Грузия, Монголия, Австрия и Румъния.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати