Домашните суджуци се правят с майсторлък

1 от 3 Снимки

Свински суджучета


Те се приготвят от около 3 кг полутлъсто свинско месо, което може или да бъде смляно с месомелачка или по-трудният, но по-вкусен вариант - да бъде скълцано. На така получилата се местна маса прибавете 65 г сол, 25 г черен пипер и около 10 г счукан бахар. Това са нормалните грамажи, но след като омесите добре всичко, можете отново да го пробвате и ако е необходимо, да добавите още нещо, за да пасне напълно на вкуса Ви.

Всичко това се оставя да престои едно денонощие. След като изтече необходимото време, вземете местната плънка и я напълнете в добре измити свински черва, като на всеки 10 см ги усуквате, да се образуват отделни суджучета. Те се слагат на проветриво място, за да изсъхнат и за да са годни за употреба.

Едно от най-апетитните мезета за всякакви поводи са домашно приготвените суджуци и луканки. Те могат да бъдат приготвени и от различни на вид готови наденици, но за да сте сигурни за състава им, е добре да си ги приготвите сами.

Вече споделихме с вас уникални рецепти като тези за Домашен суджук, Горнооряховски суджук, Бански суджук, Копривщенска луканка, Смядовска луканка, Карловска луканка, Домашна луканка с телешко месо, както и още безброй не по-малко апетитни домашни мезенца.

Ето няколко прости рецепти как да угодите на вкусовите си рецептори или да смаете Вашите гости със собственоръчно приготвени суджуци.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivo
Ivo
21.12.2016 15:07
В супермаркетите няма карантия.....
Поне в София НЯМА.
0
0
Ivo
Ivo
21.12.2016 14:58
Къде се продават свински черва ?
0
0