gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Полезни зеленчукови бисквити са хит на Острова

Полезни зеленчукови бисквити са хит на Острова

Бисквити от зеленчуци

Бисквити, направени от зеленчуци, ще се появят още в началото на следващия месец на британските пазари. Крекерите ще се появят в няколко разновидности – с вкус на червено цвекло, спанак, чушки, чесън и джинджифил.

Всяка една от зеленчуковите бисквитки ще бъде лично приготвена от 57-годишната Али Томас от Уелс, която залага на здравословните съставки и казва, че в бисквитите няма да има овкусители или оцветители.

Ръчно приготвените лакомства ще се разпространяват чрез хранителната верига Уейтроуз, като напълно естествените крекери ще са смес единствено от брашно и зеленчуци. В зависимост от това какъв е основният зеленчук, цветът ще бъде червен, зелен и оранжев.

Една опаковка ще е от 80 грама, ще съдържа 24 бисквити и ще се продава за 2.19 британски лири.

Крекерите ще носят марката Крадок и много здравни експерти казват, че те ще са идеалният заместител на нездравослоните продукти, които повечето хора консумират. Освен това с консумацията на полезните крекери, хората ще си набавят нужното количество витамини.

Грахови бисквити

Али Томас е започнала да приготвя зеленчуковите бисквити преди 5 години, когато бизнесът ѝ, свързан с керамиката, фалирал. Веднъж британката решила да експериментира, като вместо бисквити със сирене си приготви такива с нови аромати.

Томас е била твърдо решена да не използва изкуствени оцветители или аромати, а да разчита изцяло на свойствата на зеленчуците, откривайки подходящото съотношение между тях и брашното.

Неотдавна руски учени създадоха и бисквитите за хора, които са алергични към глутен, който е в основата на пшеницата, ечемика, овеса и повечето житни растения.

Руските учени са създали 10 вида бисквити, приготвени от оризово, грахово или царевично брашно. Сладките са вкусни, точно колкото и тези от магазините, но се отличават по иновативната си структура.

Идеята на руснаците бе представена на научен форум, където освен похвали получиха и много награди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати