Малините унищожават рака

Малини
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Консумацията на малини помага за унищожаването на раковите клетки, доказаха с последните си изследвания учени от американския университет Клемсън в щата Южна Каролина. Опитите на специалистите са проведени върху маймуни и мишки.

На животните им било давано в продължение на две седмици извлечена есенция от малина. Първоначалните изследвания след това показали, че близо 90 процента от раковите клетки в туморите били вече неактивни.

Според експертите този ефект се дължи на познатите отдавана антиоксидантни свойства на малините. Учените от южнокалифорнийския университет са на мнение, че в червения плод се съдържа специален антираков компонент, който фиксира и умъртвява раковите клетки, разпространили се в организма.

Първите резултати от изследването изумили авторите му. Те са категорични, че друго антиоксидантно средство, способно да унищожи 90 процента от раковите клетки, все още не е известно на човешката наука.

Учените смятат за очевидно, че ракът е ликвидиран от определено съчетание на вещества, съдържащи се в малината. По-стари изследвания признаваха влиянието на определени видове малини върху раковите клетки.

Смяташе се, че черната малина има най-голям антираков ефект. Американските изследователите доказаха обаче, че това не е така. С тумора се справя всеки сорт малина.

Малинов храст

Наред със свойствата си за противодействие на рака, малината има още много полезни качества. Плодът е богат източник на витамин С. В миналото народната медицина го е предписвала като средство за борба с мъжката немощ. В малините има много магнезий, който служи за производството на тестостерон.

Малината притежава противовъзпалителни, потогонни и запичащи свойства. Установени са и бактерицидно и понижаващо температурата въздействия на билката.

Листата ѝ пък се употребяват при простуда, ревматизъм, диария. Плодът помага и срещу кръвохрачене, продължителна и силна менструация, гастрит, ентерит, възпаление на дихателните пътища.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати