Перфектната лятна картофена салата в 10 стъпки
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Перфектната лятна картофена салата в 10 стъпки

Перфектната лятна картофена салата в 10 стъпки

Картофени салати

Има много варианти да приготвите вкусна картофена салата. Картофите могат да се комбинират с различни зеленчуци или зелени подправки. Колкото и да е лесно това на теория, крайният резултат понякога може да не е какъвто очакваме. За да се предпазите от неприятни изненади, следвайте долуизброените стъпки за приготвянето на перфектната картофена салата:

1. Изберете картофите правилно

Когато приготвяте картофена салата, е важно да изберете твърди картофи. Ако сварите меки, те ще станат на пюре още в тенджерата. Следете и избягвайте ръждиви петна по картофите.

2. Малкото е красиво

Изберете картофи, които са с един и същ размер, така че да се сварят едновременно. В идеалния случай картофите трябва да са достатъчно малки, че само да ги срежете на половина. Така наречените микрокартофи са идеални.

3. Не се страхувайте от солта

Сварете картофите в солена вода. Това ще гарантира страхотен вкус на вашата салата.

Картофи

4. Дайте им място

Сварете картофите в голям съд. Не ги поставяйте в малък, където няма да могат да се сварят равномерно.

5. Наблюдавайте внимателно

След като заврят, започнете да следите дали картофите са готови след 15 минути. Внимавайте да не ги преварите. Проверете дали са готови с нож, не с вилица. Ако ползвате вилица, можете да нараните плътта на картофа и той да се раздроби. Набучете картофа. Ако той падне от ножа обратно в тенджерата, това означава, че е сварен.

6. Нарежете картофите, докато са горещи

Нарежете картофите на малки хапки, докато са топли. Горещият картоф поема повече дресинг.

7. Научете съотношението

За всеки 2 кг картофи ще ви трябва 1/2 чаша до 1 чаша дресинг в зависимост от това колко наситен искате да е в салата. За класическия летен дресинг ви трябва чаша майонеза с една супена лъжица горчица, една супена лъжица или две ябълков оцет или лимонов сок и 3 супени лъжици смлян червен или бял лук.

8. Не бързайте с подправките

картофена салата

Макар дресингът да е поставя, докато картофите а топли, останалите продукти като зеленчуците и свежите билки се поставят непосредствено преди да сервирате салатата.

9.Удвоете дресинга

Картофените салати винаги се нуждаят от повече дресинг, отколкото си мислите, така че никога не се притеснявайте да го удвоите.

10. Опитайте отново

Преди да сервирате салата, опитайте отново, просто за всеки случай.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати