gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Кои са храните, потискащи либидото

Кои са храните, потискащи либидото

MarianaMariana
Джедай
257958933k
Пуканки
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
25.00 лв.
Виж ››

Оказва се, че липсата на желание за секс невинаги може да се припише на стрес от работата или умора. Според американски експерти има редица храни, които потискат либидото и които за жалост са част от ежедневното ни меню.

Всъщност тези храни понижават нивата на тестостерона по естествен начина, защото консумацията им води до стимулиране на ензима ароматаза.

В организма ароматазата преобразува мъжкия полов хормон в женския естроген. Спадането на тестостерона води до намаляване на либидото, разяснява д-р Майкъл Хърт, който е основател на Калифорнийския център за интегративна медицина.

Ако сте от хората, които си падат по редовния секс и не искате да разочаровате партньора си, трябва да изключите или поне доста да намалите следните хранителни продукти:

Сирене

Сирене

Лоша новина за любителите на сиренето. Оказва, се, че млечният продукт води до понижаване на нивата на тестостерон.

Мента

Употребата на продукти, които съдържат мента, трябва да се сведе до минимум, защото подобно на млякото и ментолът понижава нивата на тестостерон.

Пайове

Пайовете оказват погубно влияние не само върху фигурата, но и върху сексуалния живот. Те са богати на хидрогенирани мазнини, които хем са вредни за организма, хем водят до понижаване на нивата на тестостерон.

Пуканки за микровълнова фурна

Всъщност не са вредни самите пуканки за микровълнова фурна, а някои от химикалите, които се съдържат в опаковките им. В незалепващото покритие на пликчетата се съдържа перфлуороктанова киселина, която оказва пряко и пагубно влияние върху желанието за секс.

Кафе

Кафето не оказва пряко въздействие върху либидото, но твърде много кафета на ден могат да доведат до повишаване на чувството за тревожност, а оттам и до понижено желание за секс.

Диетични напитки

Убиецът на секса, скрит в диетичните напитки, носи името аспартам. Този изкуствен подсладител, който е широко използван в хранително-вкусовата промишленост, оказва пряко негативно влияние върху хормона на щастието – серотонин, а оттам и върху ищаха за секс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати