Вижда се краят на хранителните алергии

Хранителни алергии

Хранителните алергии съвсем скоро може да останат в миналото. Специалисти от Япония откриха вещество, което, след като попадне в човешкия организъм, може да предотврати развитието на хранителна алергия. Веществото се отнася към групата на простагландините, обясняват още японците.

Това съединение ще може не само потенциално да спасява човек от алергични симптоми, но и да го излекува реално от ужасните хранителни алергии, допълват специалистите. Учените, които са ръководени от професор Такахиши Мурата, са проследили какво е влиянието на простагландините върху клетките на Ерлих (или още мастоцитите).

Въпросните клетки отделят веществото хистамин – това вещество е отговорно за алергичните реакции. Когато са измерени високи нива на простагландините, се получава и частична неутрализация на мастоцитите, обясняват учените от Страната на изгряващото слънце.

Учените успели да докажат ефективността на съединението, като са използвали гризачи, които били разделени в две групи. При мишките от едната група учените намалили отделянето на простагландините.

Отбелязва се, че след това при тези гризачи се появила рязка промяна – започнали да се обострят симптомите на хранителните алергии. Появявали се възпаления на кожата и на дебелото черво, докато при втората група гризачи не били забелязани абсолютно никакви промени.

Алергия към мляко

Друго изследване, отново на японски специалисти, твърди, че петлите кукуригат рано сутрин задължително в йерархичен ред. Резултатите от това проучване са публикувани в Scientific Reports.

За изследването специалистите използвали четири петела, като открили, че птицата, която стои на върха на йерархията, винаги пее първа в най-ранните сутрешни часове. И в зависимост от йерархията на останалите по ред пеят вторият, третият и т.н.

Японците твърдят, че ако лидерът сред петлите бъде изваден, господстващата му роля, включително и пеенето сутрин, ще бъде дадена на следващия петел в йерархията. На първия петел в птичето семейство му е позволено да кълве останалите птици, освен това има приоритетен достъп до храна и съответно до кокошка.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати