Десет храни, които не съхранявате във фризера, а трябва

Зеленчуци
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Може да се учудите, но има продукти, за които дори не предполагате, че трябва да ги съхранявате в фризера си, за да се запазят по-дълго време свежи и годни за консумация.

Хляб

Хубаво е да се консумира само пресен хляб, но ако те купили повече от необходимото, решението е да го съхранявате в фризера. Така хлябът ще е вкусен и следващият път, когато решите да го хапнете, особено, ако си приготвите тостери с него.

Бульони

В хладилни условия приготвеният бульон ще е годен за консумация само една седмица, след като сте го сварили. Но ако го съхранявате във фризер, неговият срок на годност ще се удвои и без проблем ще може да го готвите и по-късно.

Хляб

Джинджифил

При по-студени температури джинджифилът задължително се съхранява обелен. Във фризер няма да се загубят неговите полезни съставки и свойства, а ако нямате фризер, може да го съхранявате и сред кубчета лед.

Ядки

За да консумирате по-дълго време закупените ядки, препоръчително е да ги съхранявате във фризер, тъй като така ще ги предпазите от плесенясване.

Люти чушки

За зимните месеци лютите чушки са любима храна на много българи. Те обаче също плесенясват лесно затова е хубаво да ги съхранявате във фризер.

Ядки

Тесто за сладки

Когато си купувате тесто за сладки и остане част, която няма да употребите, веднага я поставете във фризера, за да я използвате пак. Само при много студени условия тестото ще се съхрани.

Пълнозърнесто брашно

Брашното може да се развали, подобно на ядките, ако не го съхранявате подобаващо. Във фризера обаче такъв риск не съществува.

Пресни подправки

Можете вместо ежедневно да купувате пресни подправки от магазина, да ги вземете наведнъж, а тези тези, които няма да използвате, да съхраните във фризера.

Варени зърнени храни

Наведнъж може да сварите и по-голямо количество ориз или друг зърнен продукт, който да използвате по-късно. Нужно е само да го съхранявате във фризер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати