Билки за добро храносмилане

Билки

Подуването на корема и честото отделяне на газове могат да подсказват за лошо храносмилане. Това е проблем, който със сигурност би могъл не само да понижи самочувствието ни, но и да влоши качеството ни на живот. Ето защо, когато подобни оплаквания започват да ни притесняват все по-често, трябва да открием начини за справянето с тях.

Опитайте веднага да успокоите разбушувалия се корем, като си приготвите чай от джинджифил. Той освен отлична подправка е познат и като чудодейна билка. Настържете малка част от свежия корен и вземете 1 ч.л. от него.

Залейте с гореща вода, изчакайте половин час, прецедете отварата и я изпийте. Ако не можете да откриете пресен джинджифил, потърсете в аптеките чай от растението. Приемайте чая 2 пъти на ден.

Друга билка, известна с благотворното си действие при лошо храносмилане, е джодженът. Той може да бъде намерен както под формата на подправка в хранителните магазини, така и като сушена билка в аптеките. Залейте 1 с.л. от растението с 400 мл гореща вода. Разделете чая на 2 части и ги изпийте 1 час след хранене.

Кардамон

Казват, че срещу газове помага още и мащерката. Накиснете 1 с.л. от сухата билка с 250 мл вряща вода. Изчакайте 15 минути и прецедете. Приемете билката, когато се поохлади. Пийте от отварата 2 пъти на ден 1 час след консумацията на храна.

Ако никоя от посочените вече отвари не ви помогне, можете да пробвате и чая от кардамон. Залейте 1 ч.л. зърна от растението с 300 мл вряща вода. Изчакайте 1-2 часа и прецедете получената отвара. Приемете напитката един час преди похапване. Говори се, че чаят от кардамон не просто улеснява храносмилането, но води и до отслабване.

Чай от джинджифил

За да нямате проблеми след хранене, можете да си приготвите и чай от слез. Залейте 1 ч.л. с 250 мл вряща вода. Оставете сместа така 1 час, след което прецедете. Получената отвара разделете на 3 части и премете всяка от тях 40-60 минути преди хранене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати