gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-вкусните супи от цял свят

Най-вкусните супи от цял свят

Супа

Смята се, че супите са възникнали малко след възникването на кулинарията. В началото те се появяват като евтин и алтернативен начин за засищане на глада.

За първоизточник на най-старото ястие се смята течният вариант на овесената каша. Според историческите данни първите супи са се сервирали за пръв път в обществените заведения в Париж през 18-ти век.

Всяка култура има свои собствени вариации за приготвянето на супите. Кулинарите в тях използват различни продукти и начини за приготвянето им. Ето кои са най-вкусните супи от цял свят:

Тайланд

Тайландска супа

Изключително любима там е пилешката супа. За разлика от познатата по нашите географски ширини, тайландската пилешка супа се гарнира с нискомаслено кокосово мляко, което я прави наистина специална.

Италия

минестроне

Италианците много обичат супите. Може би най-популярната в страната е минестроне. Тя се прави от различни видове зеленчуци и се сервира топла.

Франция

лучена супа

Лучената супа е сред традиционните ястия за страната. Лесна за приготвяне, с малко съставки, тя е едно истинско тържество за сетивата.

Гърция

Лимонената супа в Гърция е истински шедьовър на кулинарното изкуство. Основни съставки в нея са свареното пиле, оризът и целите парчета лимон.

лимонова супа

Виетнам

Традиционната виетнамска супа се приготвя от остатъци свинско месо, царевица и други зеленчуци. Вкусът ѝ се смята за доста екзотичен. Виетнамците обаче буквално я обожават.

виетнамска супа

Испания

Най-забележителната испанска супа е гаспачо. Приготвя се от домати и се сервира студена.

Гаспачо

Русия

Въпреки че идва от Украйна, боршът се е превърнал в най-обичаната супа в цяла Русия. Там тя се приготвя по обичайна рецепта от месо, зеле и цвекло.

борш

България

таратор

Въпреки многообразието от супи, които се консумират у нас, за символ на страната ни се приема тараторът. Тази студена супа е една от най-вкусните в цял свят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати