Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лечебни супи от цял свят

Лечебни супи от цял свят

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Лечебни супи от цял свят
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см-22%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.
17.16 лв.

Народите от цял свят са създали свои рецепти за лечебни супи. Като цяло супите са много полезни, те добре се приемат от стомаха и се усвояват лесно от организма.

В цял свят пилешката супа се смята за най-доброто лекарство при настинка, а пилешкият бульон се дава за укрепване след продължително заболяване. В пилешката супа е добре да се добавят различни зеленчуци, а също така лук и смачкани скилидки чесън.

В Китай например се смята, че запушеният нос се лекува с кисело-сладка супа с оризов оцет, джинджифил и чесън.

Индийската супа срещу високо кръвно налягане се прави от нахут. За да е вкусен нахутът и лесно да се свари, той трябва да се накисне за около десет часа във вода.

След това се оставят за още шест часа да престоя бухнали, докато леко се разцепят, и тогава се варят. След като нахутът се свари, се добавят една-две смачкани глави чесън.

В супата се пускат няколко зърна нар, които подобряват бъбречната дейност. Тази супа може да се приготви, като нахутът се замени с леща.

Китайската супа с тофу и подправки е полезна след дълго пътуване, особено със самолет. Тя съдържа нарязано на кубчета соево сирене - тофу, което съвсем леко се сварява, добавя се нарязан на ситно и леко запечен на сух тиган джинджифил, и всичко се залива с телешки бульон. Добавят се пикантни подправки на вкус.

Филипинската супа срещу артритни болки се прави от джинджифил. Тази супа е полезна и като профилактика срещу грип. В мазнина се запържват три скилидки чесън, две супени лъжици настърган джинджифил и една голяма глава лук, нарязана на ситно.

Пилешко месо, нарязано на лентички, се запържва и след това се накъсва. Добавя се вода и пържените чесън, лук и джинджифил и всичко се кипва. Добавя се малко нарязан на ситно спанак и няколко парченца зелена папая. Добавя се лют червен пипер и съвсем малко сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest