Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лечебни супи от цял свят

Лечебни супи от цял свят

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Лечебни супи от цял свят

Народите от цял свят са създали свои рецепти за лечебни супи. Като цяло супите са много полезни, те добре се приемат от стомаха и се усвояват лесно от организма.

В цял свят пилешката супа се смята за най-доброто лекарство при настинка, а пилешкият бульон се дава за укрепване след продължително заболяване. В пилешката супа е добре да се добавят различни зеленчуци, а също така лук и смачкани скилидки чесън.

В Китай например се смята, че запушеният нос се лекува с кисело-сладка супа с оризов оцет, джинджифил и чесън.

Индийската супа срещу високо кръвно налягане се прави от нахут. За да е вкусен нахутът и лесно да се свари, той трябва да се накисне за около десет часа във вода.

След това се оставят за още шест часа да престоя бухнали, докато леко се разцепят, и тогава се варят. След като нахутът се свари, се добавят една-две смачкани глави чесън.

В супата се пускат няколко зърна нар, които подобряват бъбречната дейност. Тази супа може да се приготви, като нахутът се замени с леща.

Китайската супа с тофу и подправки е полезна след дълго пътуване, особено със самолет. Тя съдържа нарязано на кубчета соево сирене - тофу, което съвсем леко се сварява, добавя се нарязан на ситно и леко запечен на сух тиган джинджифил, и всичко се залива с телешки бульон. Добавят се пикантни подправки на вкус.

Филипинската супа срещу артритни болки се прави от джинджифил. Тази супа е полезна и като профилактика срещу грип. В мазнина се запържват три скилидки чесън, две супени лъжици настърган джинджифил и една голяма глава лук, нарязана на ситно.

Пилешко месо, нарязано на лентички, се запържва и след това се накъсва. Добавя се вода и пържените чесън, лук и джинджифил и всичко се кипва. Добавя се малко нарязан на ситно спанак и няколко парченца зелена папая. Добавя се лют червен пипер и съвсем малко сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest