Три идеи за плодови кисели

1 от 3 Снимки

Ябълков кисел


Необходими продукти: 4 ябълки, 2 ч. ч. вода, 3 с. л. захар, 1 ч. ч. нишесте, щипка лимонтузу, канела за поръсване.

Начин на приготвяне: Измитите, обелени и почистени от семето ябълки се нарязват на кубчета и се сваряват. Към тях се добавят захарта и лимонтузуто. Ако е необходимо плодовата смес се намачква, за да се получи хомогенно пюре. Накрая се добавя нишестето, размито с малко хладка вода или мляко и всичко се бърка докато се сгъсти. Сервира се в подходящи купички или чаши и се поръсва с канелата.

Когато говорим за кисели в никакъв случай не си мислете, че става въпрос за нещо кисело на вкус. Точно напротив- киселите са вид сладки десертни кремове, които са любими на малки и големи.

Приготвят се изключително лесно, стига да разполагате с нишесте. То може да е пшенично, царевично или картофено, а в краен случай и просто брашно. За предпочитане е обаче да се снабдите с царевично нишесте, защото то е най-подходящо за направата на кисели.

В горната галерия Ви предлагаме 3 идеи за плодови кисели, които са лесни и бързи за приготвяне.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати